Desserter

Dessert med brombær

Få opskriften på den lækreste dessert med brombær her.
af Tine Edinger 6.08.2013 Foto: Tine Edinger
4 personer

  • 40 g sukker
  • 50 g mel
  • 50 g smør

Fyld

  • 2 dl piskefløde
  • 1-2 spsk flormelis, mængden afhænger af, hvor søde bærrene er
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 250 g brombær, husk at tage 12-20 af de pæneste brombær fra til pynt

Brombær er et af sensommerens smukkeste bær. Deres smag kan
variere fra det lidt småsure til det let søde, og de gør sig fantastisk i alt fra marmelader til smukke desserter pyntet med de friske, sortlilla bær. Vi har lavet søde lækkerier af de skønne bær.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Dessert med brombær - sådan gør du:
Sæt ovnen på 175°. Bland sukker og mel godt i en skål. Smelt smørret i en gryde ved svag varme, tilsæt sukker og mel, og rør dejen sammen til en ensartet masse under stadig opvarmning. Tag gryden af varmen. Rul dejen til en lang pølse, evt. i bagepapir, og del pølsen i 8 lige store stykker. Rul hvert stykke til en kugle, læg kuglerne på bagepapir, og tryk dem lidt flade. De skal være ca. 6 cm i diameter, når de er bagt. Bages midt i ovnen i 7-8 minutter. Lad kagerne afkøle på en rist. Pisk fløden, tilsæt flormelis og vaniljesukker, og bland godt. Vend brombærrene forsigtigt i piskefløden med en ske. Server kagerne pyntet med drysset flormelis, friske brombær og evt. hjulkroneblomster.