Desserter

Avocadois med skovbær og sesamkaramel

Avocado er ikke det man først forbinder med dessert, men det smager til gengæld fremragende, når der bliver tilsat flormelis og lidt citron. Så bliver avocadoen ekstra cremet og nøddeagtig i smagen.
af Louise Lie/boligstyling.dk 24.03.2009 Foto: Jes Buusmann

Is
4 modne avocadoer
1 dl citronsaft
2 dl flormelis
2 dl piskefløde
1 dl optøede skovbær

Sesamkaramel
1 dl vand
400 g sukker
150 g sesamfrø
½ dl fløde

Is - fremstilling
Skrab avocadokødet ud med ske, og kom det i en blender. Hæld citronsaft i, tilsæt flormelis på nær 2 spsk., og blend. Pisk fløden til skum med resten af flormelisen (fløden må ikke blive for stiv), og vend den forsigtigt i avocadomassen. Hæld isen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir, og stil den i fryseren i minimum 5 timer. Inden servering toppes isen med de optøede bær.

Karamel - fremstilling
Bring vand og sukker i kog i en tykbundet gryde under omrøring. Lad derefter blandingen simre, til den bliver gylden. Kom sesam i, og rør kraftigt. Lad væsken koge ind under konstant omrøring ved lav varme. Kom herefter fløde i lidt ad gangen, mens du rører. Kog op, og hæld derefter karamellen ud på bagepapir i tynde, rustikke klatter. Lad dem køle af, og bræk karamellen af i stykker. Server isen i kugler med bær på toppen og en rustik karamel i hver servering.