Desserter

Hjemmelavet is på 5 minutter

Har du ikke tid til at stå i køkkenet og lave hjemmelavet is til dine gæster, kan du nemt pifte en købeis op, så den smager så godt som hjemmelavet.
af Line Marie Laursen/ISABELLAS 22.07.2013 Opskrift: Camilla Zarah Lawes, Foto: Columbus Leth.

Sommer og is hører sammen. Men har du ikke en ismaskine, kan det være en tidskrævende proces at lavet hjemmelavet is. Heldigvis findes der mange lækre is i køledisken, du sagtens kan servere for dine sommergæster - og pifter du dem op med lækkert tilbehør, er der ingen der tænker over, at isen ikke er lavet fra bunden af dig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Lige nu hitter is med fyld som karamel, cookiedej eller ristede nødder - både i køledisken hos producenter som Ben & Jerry's og Hjem-is og i isbutikker landet rundt. Den tendens kan du sagtens kopiere derhjemme, fortæller Anita Banner, der er redaktionschef på magasinet ISABELLAS.

- Lad den købte is tø let op, så den er nem at arbejde med. Rør den sammen med det ønskede fyld, og stil den tilbage i fryseren, til den skal spises. Supernemt. Et andet snydetrick er at lave en god karamelsauce fra bunden. Det tager ikke lang tid og smagen imponerer, siger Anita Banner.

Hjemmelavet is på 5 minutter - rørt vaniljeis med pæresyltetøj og karamelsauce
Opskriften er til 4-6 personer

Karamelsauce - det skal du bruge:
50 g farin
60 g smør
¼ dl fløde
1 knivspids salt

Desuden:
1 l god vaniljeis
6-8 spsk pæremarmelade (eller anden smag),

Kom ingredienserne til karamelsaucen i en gryde, og kog det sammen til en tyk sirup. Lad den afkøle. Lad vaniljeisen tø en smule op. Vend den med pæremarmelade, og kom den i isglas. Hæld karamelsauce over, og server din hjemmelavet is.

Skulle tiden alligevel være til at lave hjemmelavet is fra bunden, får du herunder en masse lækre opskrifter: