Desserter

Chokolade-trøffelcreme med pistacienødder

Som afslutning på en skøn middag hører en lækker dessert. Prøv denne opskrift på en skøn chokoladetrøffelcreme med pistacienødder.
af Camilla Zarah Lawes 9.01.2014 Foto: Columbus Leth
Opskrift på chokoladecreme

Chokoladetrøffelcreme med pistacienødder er en fortryllende dessert, som er nem og hurtig at lave. Får du pludselig venner eller familie på besøg, er denne dessert oplagt at servere for dem.

Læs også: Lav din egen crunchy chokolade

Det skal du bruge:
100 g mørk chokolade (kakaoindhold 70 %)
4 æggeblommer (2 bægre pasteuriserede)
40 g sukker
2½ dl piskefløde
Pynt: 3 spsk usaltede hakkede pistacienødder
Desuden: 12 små glas, evt. pyntet med silkebånd

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også opskriften: Cookies med chokolade

Sådan gør du:
Hak chokoladen fint, og smelt den over et vandbad. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i, mens du pisker. Stil til side.

Pisk fløden til skum, og vend 1/3 af det over i chokoladeblandingen. Denne blanding vendes forsigtigt tilbage i resten af flødeskummet. Fordel trøffelcremen i de små glas, og stil dem på køl, til de skal serveres. Pynt med pistacienødder, og server.

Prøv også opskriften: Cheesecake med chokolade

Find flere lækre opskrifter her: