Se også
Aftensmad
Saltbagt laks med auberginegratin
Det er nemt at tilberede laks i ovn, og så smager det skønt! Server retten på terrassen en dejlig lun sommeraften sammen med et glas kølig hvidvin.
af Marie Melchior.
8.08.2008
Foto: Betina Hastoft.
Her får du opskriften på en rigtig god sommerret, der er hurtig og nem at lave. Laksen og auberginegratinen skal have lige lang tid i ovnen, så du kan med fordel tilberede dem på samme tid, så hele retten er klar til servering samtidig.
6 personer
Ingredienser
- 1 gulerod
- 1 kg frisk lakseside med skind, uden ben
- 1 lime
- 1 citron
- 1 bundt koriander
- ½ dl rapskimolie
- 1 kg groft køkkensalt
- Evt. citron og lime i både til pynt
Auberginegratin
- 50 g pinjekerner
- 600 g auberginer
- Havsalt
- 600 g fennikel
- 500 g mozzarella
- 1 dl rapskimolie
- 2 spsk. tørret oregano
Sådan laver du saltbagt laks
- Smør et ovnfast fad eller en lille bradepande med olie.
- Skyl og skrab guleroden, skær den i stave, og læg gulerodsstavene i en række i fadet (de skal fungere som "lægter" for fisken). Læg laksestykket ovenpå.
- Skyl lime og citron, og skær dem i tynde skiver. Læg skiverne oven på fisken efterfulgt af korianderblade.
- Dryp med rapskimolie. Dæk fisken helt til med salt.
- Bag din laks i ovnen i 30 minutter ved 200°.
TIP: Laksen skal være uden ben. Bed fiskehandleren om at fjerne nervebenene, eller fjern dem selv med en tang
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Auberginegratin
- Rist pinjekernerne på en tør, hed pande, til de er gyldne, og læg dem til side i en lille skål.
- Skyl auberginerne, og skær dem i tynde skiver på den lange led. Læg skiverne på en stor tallerken, og drys dem med havsalt. Lad dem stå i ca. 30 minutter, til der trækker væde ud af dem. Skyl saltet af auberginerne.
- Skyl fenniklerne, og skær dem i tynde skiver.
- Skær mozzarellaosten i skiver.
- Pensl et ovnfast fad med rapskimolie, og læg aubergineskiver, fennikelskiver, pinjekerner og mozzarellaskiver i lag. Drys oregano imellem lagene.
- Sæt fadet i ovnen, og bag ved 200° i cirka 30 minutter.
Fjern alt saltet, og skær fisken i tykke skiver. Anret med citron- og limeskiver, og server auberginegratinen til.