Aftensmad

Spicy kylling

Denne ret skal nok give dig varmen, når kulden bider udenfor.
af Anna Hedegaard 9.12.2008 Foto: Jakob Valling
  • 6 hele kyllingelår
  • 2 løg
  • 1 spsk olie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 friske chili
  • 2 tsk gurkemeje
  • 50 g kokosmel
  • 2 stilke citrongræs (kun det hvide)
  • 4 limeblade
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 5 dl kokosmælk
  • 400 g nudler
  • 4 forårsløg
  • 1 rød peber
  • Salt og peber

Del lårene i over- og underlår. Pil løgene, og skær dem i skiver. Svits løgene i en gryde med olie. Hak hvidløgene. Rens chilierne for kerner og stilk, og hak dem. Når løgene er bløde, tilsættes hvidløg, chili, gurkemeje og kokosmel. Lad det simre i 2 minutter.

Skyl citrongræs og limeblade, og hak citrongræsset. Tilsæt koriander, spidskommen, citrongræs, limeblade og kokosmælk. Læg kyllingestykkerne i gryden, og lad det hele simre under låg i cirka 40 minutter. Kog nudlerne (se opskrift på pakken). Rens forårsløg og peberfrugt, snit dem fint, og vend dem i nudlerne. Smag til med salt og peber. Server straks med kyllingen.