Græskar sorter

Græskar kommer i forskellige farver og størrelser - lær mere om de forskellige sorter her.

Torsdag d. 19. september 2013 - af Anna Hedegaard. Foto: Jakob Valling/valling.com

Store, små, orange, gule og grønne - der findes mange forskellige typer græskar. Her kan du læse mere om de forskellige sorter.

Uchiki Kuri: Hokkaidotype med orangerød, næsten glat skal. Kødet er mørkegult og smagfuldt. Vejer ca. 1½ kg. Godt gemmegræskar.

Rouge vif d'Etampes: Stort orange madgræskar på 8-15 kg. Sen sort, der kræver varme.

Se, hvordan du laver en skøn græskarsuppe her

Waltham: Butternutgræskar med mørk cremefarvet glat skal. Gult kød med en lækker nøddeagtig og sød smag. Vejer ca. 2 kg. Godt gemmegræskar.

Custard White: Ufotype med hvid glat skal. Fladt græskar med bølget kant. Høstes unge, når de er ca. 12 cm i diameter, hvis de skal spises. Skal de bruges som pynt, skal de blive på planten, til skallen er blevet hård og føles tør og glat.

St. Martin: Halloweengræskar med orange skal. Orangegult smagfuldt kød. Vejer 4-8 kg. Kan gemmes.

Vegetable spaghetti: Spaghettisquash med lysegul, meget hård og glat skal. Kødet er hvidt og trævler op som spaghetti ved tilberedning. Smager ikke af meget, men har en god konsistens. Kan tilberedes hele i ovnen. Vejer ca. 2-4 kg. Godt gemmegræskar.

Se også: Inspiration til smukke halloween græskar lige her