8 madvarer du aldrig må opbevare i køleskabet

Opbevarer du dine tomater på køl eller på køkkenbordet? Og hvad med hvidløg og olie? Der er delte meninger, men der er faktisk ét rigtigt svar. Få det her!

Onsdag, 6. januar 2016 - 13:49 - af Nanna Louise Post Larsen / Foto: Karna Maffait

Der er mange meninger om, hvordan vores fødevarer helst bør opbevares, og de fleste af os har vores helt egne rutiner. Men ved du egentlig, hvad der er rigtigt og forkert? Læs med her, hvor vi afslører 8 madvarer, du aldrig må opbevare i køleskabet!

Kender du: 13 geniale husmortips til køkkenet!

8 madvarer du aldrig må opbevare i køleskabet

Få det bedste ud af dine råvarer og spar masser af plads i køleskabet. Læs med her!

# 1: Brød

Brød i alle afskygninger bør ikke opbevares i køleskabet, fordi den lave temperatur får brødet til at udtørre ganske hurtigt. 

# 2: Avokado

En perfekt modnet avokado smager skønt på et stykke rugbrød eller i en salat, men opbevarer du dine avokadoer i køleskabet, standses modningsprocessen og avokadoens kød får som følge deraf en sær struktur. Har du købt en moden og spiseklar avokado, som du først ønsker at spise nogle dage senere, kan du dog godt opbevare den på køl, så den ikke bliver overmoden.

# 3: Løg

De fleste af os opbevarer løg i grøntsagsskuffen nederst i køleskabet, men i virkeligheden er det helt forkert. Kombinationen af fugt og den lave temperatur i køleskabet vil medføre, at saften i løgene gør dem bløde og slatne. Opbevar dem i stedet på et køligt og tørt sted, men helst langt væk fra dine kartofler, fordi både kartofler og løg udskiller gasser, som vil forringe kvaliteten af begge. 

# 4: Tomater

En iskold tomat på æggemaden smager dejligt, men opbevarer du dem i køleskabet, vil tomaterne få en sær tekstur og miste deres søde, solmodne smag. Den kolde luft i køleskabet standser nemlig tomaternes naturlige modningsproces, og det er netop denne proces, der giver dem deres skønne dybe smag. Opbevar i stedet tomaterne i en kurv ved stuetemperatur, fx på køkkenbordet. 

Vidste du: Derfor skal du ikke skylle dit service af!

# 5: Olivenolie

Begår du mon denne fejl? Olivenolie skal altid opbevares på et tørt og mørkt sted. Dette skyldes, at køleskabet vil få olien til at kondensere og give den en mærkelig hård, næsten smør-agtig konsistens. 

# 6: Kartofler

Opbevarer du dine kartofler i køleskabet, vil kartoflernes stivelse hurtigt forvandles til sukker, og det vil efterlade kartoflerne med en trist og sødlig smag og konsistens. I stedet bør du opbevare dem i en papirpose på et køligt - ikke koldt - sted, så kartoflerne kan ånde og ikke slår rødder alt for hurtigt. 

# 7: Hvidløg 

Har du nogensinde lagt mærke til, at hvidløgene i køleskabet spirer på livet løs? Det er en af grundene til, at hvidløg skal opbevares på et køligt og tørt sted og ikke i køleskabet! Når hvidløgene opbevares på køl, vil de blive bløde og runkne og dermed hurtigt mugne. 

# 8: Honning

Der er ingen fornuftig grund til at opbevare honning i køleskabet, for så kan du risikere, at honningen krystalliserer. Lad i stedet honningen stå i et mørkt køkkenskab, for her kan det holde sig i evigheder, hvis blot glasset er tætsluttet, og du sørger for ikke at dyppe service i honningglasset, der har været i kontakt med andre fødevarer. 

Kilde: The Huffington Post

Læs mere om:

Læs også:

Undgå madspild
12 tips: Slip af med madstanken
Rigtig opbevaring af mad

Mest læste