DIY: Lav farvede påskeæg med frugt og grøntsager

Farvede æg er for de fleste et fast indslag i påsken. Her guider vi dig til en ny og sjov måde at gøre det på!

Fredag, 7. april 2017 - 10:15 - af Pia Buusmann / Foto: Jes Buusmann.

Påske er lig med æg, og de farvede æg er rigtig fine og dekorative. Vidste du, at de kan farves med frugt og grøntsager? Se her, hvor nemt det er.

Trænger du til noget sødt? Prøv denne overdådige kage!

Det skal du bruge til at farve påskeæg:

  • 150-500 g bær, frugt eller grøntsager. (Vi har brugt rødkål, rødvin, blommer, blåbær, avocado, rødlæg og rødbede, granatæble og aubergine.)
  • 1 l vand
  • 2 spsk. vineddike
  • 1 tsk. salt
  • 6 hvide æg

Sådan laver du farvede æg:

  1. Skær bær, frugt eller grøntsager i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand, vineddike og salt.
  2. Lad det koge ind under svag varme i ca. 1 time.
  3. Læg så æggene i gryden, og lad dem simre under låg i 2 timer. Tilsæt en smule vand undervejs, da det fordamper lidt.
  4. Sluk blusset, og lad æggene ligge under låg 1 døgn – du kan også tage dem op med det samme, og lade dem afkøle.
  5. Æggene er nu klar til brug i dekorationer eller som pynt på påskebordet.

Få et humørboost: Tag ud og se kirsebærtræerne blomstre!

Læs mere om:

Læs også: