Højtider & mærkedage

Marcipanroser

af Mette Jantzen 20.11.2008
Foto: Jes Buusmann
De lyserøde roser i yndig indpakning, er en værtindegave, som vil vække beundring. De kan spises, som de er eller bruges til pynt på kager eller desserter.

Rød frugtfarve
125 g marcipan
Grøn frugtfarve
Ca. 50 g flormelis
Husholdningsfilm

Ælt rød frugtfarve i 100 g marcipan og grøn frugtfarve i 25 g marcipan. Tilsæt flormelis i begge blandinger, til marcipanen ikke er klistret. Rul den røde masse til små kugler, og pres dem flade mellem to lag husholdningsfilm. Du skal bruge 4-5 rosenblade til hver rose. Det inderste blad i hver rose rulles sammen til rosens inderknop.

De næste rosenblade foldes løst rundt om den inderste knop og klemmes sammen i bunden. Klip eventuelt overflødig marcipan væk fra rosens bund. Tryk den grønne marcipan ud til en plade mellem to lag husholdningsfilm. Skær bladene ud med en lille kniv, og klem dem fast på rosernes bund.

Brug den som værtindegave
Find en gammel æske eller anden emballage fra gemmerne. Beklæd den med smukt papir. Fyld den ene del af æsken med silkepapir, pynt den anden del med sløjfebånd, og brug den som låg. Fyld æsken med marcipanroser, og læg forsigtigt låget på uden at klemme roserne. (Indpakningspapir fra IKEA. Silkepapir fra Panduro Hobby. Sløjfebånd fra Handler).