Konfekt

Træstamme tricolor

Træstammer hører julen til. Vil du gøre lidt ekstra ud af den klassiske konfektstang, kan du lave en med tre smage og flotte farver, der imponerer, når den bliver skåret ud. Få opskriften her!
af Inge Skovdal / ingeskovdal.dk 16.12.2015

December rimer på marcipantrilning og konfektsysler, og denne konfektstang i luksusudgave kan laves i tre hurtige simple trin. Så bliver det altså ikke nemmere!

LYNHURTIGE FLØDEKARAMELLER I MIKROOVN!

Træstamme tricolor

Det skal du bruge til træstamme tricolor:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • 450 g ren rå marcipan
  • 6 syltede kirsebær (fx fra Selleberg)
  • 1 tsk. groft lakridspulver (net- og specialbutikker)
  • 1 spsk. finthakkede mandler
  • 200 g mørk chokolade
  • ½ tsk. bladguld (netog specialbutikker)

Prøv en ny favorit: Kiksekage med nougat!

Sådan laver du træstamme tricolor:

  1. Del marcipanen i 3 portiner. Hak kirsebærrene fint, og bland 1 portion marcipan med finthakket kirsebær. Ælt lakridspulver ind i den anden portion marcipan, og bland den sidste portion marcipan med finthakkede mandler.
  2. Rul hver portion marcipan til 40 cm lange stænger, og placér 2 stænger i bunden og 1 på toppen. Smelt halvdelen af den mørke chokolade over vandbad. Sluk for blusset, kom resten af chokoladen ned i skålen, og rør lidt rundt.
  3. Når al chokoladen er smeltet, overtrækker du marcipanen med chokoladen. Læg træstammen på et stykke bagepapir, og pensl chokoladen på, så træstammen bliver overtrukket hele vejen rundt. Drys med bladguld, inden chokoladen stivner. Skær træstammen ud lige inden servering.
Tip! For at få mere smag i mandlerne kan du riste dem, inden du hakker dem. Kan du ikke lide kirsebær eller lakrids, kan du bare vælge andre smage, fx frysetørrede hindbær, nougat eller tørret frugt. Opbevar træstammen i køleskabet. Pak den først ind i husholdningsfilm, eller læg den i en lufttæt beholder.