Kager

Julekringle med sukat og rosiner

Vi har tilføjet den klassiske kringle et drys af julens krydderier og pynt, så du kan servere den skønne kage for julens gæster! Få opskriften på den bedste julekringle med sukat og rosiner.
af Cecilia Fahlström. 12.12.2016 Foto: Stine Christiansen/Skovdal.dk
Få opskriften på den bedste kringle til jul

Denne julekringle stjæler virkelig opmærksomhed - det er nemlig en smagsvinder med sine julekrydderier, og så er den smaddersød i sin hjerteform. Servér den efter julefrokosten til et lunt glas gløgg eller til eftermiddagskaffen i juledagene!

Inspiration: Vores bedste opskrift på æbleskiver

Det skal du bruge julekringle med sukat og rosiner:

15 personer

  • 175 g smør
  • 2 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 4 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. salt
  • 750 g hvedemel

  • Fyld:
  • 150 g mandler
  • 150 g rørsukker
  • 100 g marcipan
  • 150 g smør, stuetemperatur
  • 150 rosiner
  • 2 spsk. sukat

Flere skønne kringler: Kardemommekringle med nødder

  • Desuden:
  • 1 æg
  • Mandelflager
  • Lidt flormelis

Sådan laver du julekringle med sukat og rosiner:

  1. Skær smørret i klumper, og smelt det i en gryde. Hæld det derefter i en stor skål, og tilsæt mælk.
  2. Blandingen må ikke være varmere end 37°, så måske skal smørret afkøle lidt først. Smuldr gær ned i skålen, og rør rundt, indtil gæren er opløst. opløst.
  3. Tilsæt æggene 1 ad gangen under omrøring, og tilsæt derefter rørsukker og salt. Rør, indtil blandingen er ensartet. Tilsæt hvedemel 1 spsk. ad gangen, og rør undervejs.
  4. Fortsæt æltningen, indtil dejen er blød og smidig. Saml dejen til en kugle, og læg den i en skål, som du dækker med et fugtigt klæde. Lad dejen hæve i 45 minutter.
  5. FYLD: Smut mandlerne, og hak dem i grove stykker. Bland mandelstykker med rørsukker, marcipan, smør, rosiner og sukat. Rør rundt, indtil konsistensen er ensartet, og alt er godt fordelt.
  6. Hæld den hævede dej ud på en meldrysset bordplade, og rul den ud til et stort rektangel. Fordel mandelfyldet over dejen, og smør det ud, så det er jævnt fordelt. Rul dejen sammen som en roulade.
  7. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og flyt dejen over på bagepladen. Fold dejen som et hjerte, og saml enderne i midten.
  8. Dæk kringlen med et fugtigt klæde, og lad den efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200°.
  9. Pisk ægget sammen, og pensl kringlen med det. Drys med mandelflager, og bag kringlen i ovnen i 25-30 minutter.
  10. Drys lidt flormelis over inden servering.

Læs også: De klassiske brunkager