Klassiske brunkager - opskrift på de bedste brunkager

Klassiske brunkager

Brunkager er en af de småkager, der smager allermest af jul. Har du ikke prøvet at bage brunkager før, bør du gøre det nu. Vi giver dig opskriften på de klassiske brunkager med den helt rigtige julesmag.

Fredag d. 2. november 2012 - af Mette Jantzen. / Foto: Columbus Leth.

Julen er lig med hygge og søde sager. December byder bl.a. på noget af det lækreste hjemmebag, og her er klassiske brunkager ingen undtagelse. Brunkager en favorit blandt julesmåkager, og kalder på gode minder hos de fleste.

Der er ikke noget så skønt som duften og smagen af nybagte småkager. Vi har fundet en opskrift frem, som giver 100 klassiske og sprøde brunkager med bid i, og som du kan forkæle dine julegæster med i hele december.
 

Det skal du bruge til dine klassiske brunkager:

Ca. 100 brunkager

  • 100 g smør
  • 250 g sirup
  • 125 g farin
  • 2 tsk. potaske
  • 1 tsk. vand
  • ½ spsk. stødte nelliker
  • ½ spsk. kanel
  • Ca. 400 g hvedemel
  • 50 g hakket syltet pomeransskal eller sukat
  • 50 g smuttede hakkede mandler

Læs også: Forvandl dine grankogler til naturlige luftfriskere

Sådan gør du:

  1. Kom smør, sirup og farin i en gryde, og opvarm det til kogepunktet over middel varme. Rør potasken ud i vand. Fjern gryden fra varmen, og rør den opløste potaske i.
  2. Bland nelliker, kanel, mel, pomeransskal eller sukat og mandler. Bland melblandingen i sirupsblandingen, og ælt dejen, til den bliver blank.
  3. Rul dejen til en pølse, pak den ind i bagepapir, og put den i fryseren i 30-45 minutter.
  4. Skær dejen i meget tynde skiver, og læg brunkagerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 175° i varmluftsovn eller 200° i traditionel ovn i ca. 7 minutter.
  5. Lad de færdige kager køle af på en bagerist.

Se også: 4 retter du kan lave i din æbleskivepande

Læs også:

Brunkage-pandekager