Chokoladetærte med guldstøv

chokoladetærte

Imponer dine gæster med en flot pyntet chokoladetærte. Brug guldstøv til at give det sidste finish på din cremede chokoladetærte!

Fredag, 21. oktober 2016 - 9:08 - Opskrift: Cecilia Fahlström / Foto: skovdal.dk

Når barometeret lover rusk og regn, er det rart at hygge sig indenfor med lækre kager. Vi har tilføjet chokoladetærten et drys af jul, så du også kan servere den til et skoldhedt glas gløgg eller varm kakao.

Sådan laver du en cremet chokoladetærte med guldstøv

8 personer

Lav en kop varm kakao til din chokoladetærte

Det skal du bruge

Mørdej:

  • 200 g hvedemel
  • 60 g flormelis
  • 1 nip salt
  • 120 g koldt smør
  • 1 spsk. koldt vand
  • 1 æggeblomme
  • Lidt ekstra smør og mel

Chokoladeganache:

  • 250 g mørk chokolade, 70 %
  • 3 dl piskefløde
  • 20 g smør, stuetemperatur
  • Lidt kakaopulver
  • Guldstøv (købes i specialbutikker)

Stort tema: Bag tærter, der imponerer!

Sådan gør du

Mørdej:

  1. Bland mel, flormelis og salt i en køkkenmaskine. Skær smørret ud i små stykker, og tilsæt det sammen med vandet.
  2. Rør, indtil smørret er godt fordelt, og blandingen tager form af små krummer.
  3. Tilsæt æggeblomme, og rør, indtil dejen samler sig. Vend den ud på køkkenbordet, og saml den uden at ælte for meget.
  4. Pak dejen ind i køkkenfilm, og lad den hvile i køleskabet i 2 timer.
  5. Smør en tærteform, der måler 24 cm i diameter, med lidt smør, og drys med mel. Bank det overskydende mel ud.
  6. Rul tærtedejen ud, og læg den forsigtigt i formen. Prik bunden med en gaffel, og stil formen i køleskabet i 30 minutter.
  7. Tænd ovnen på 180º. Bag tærtedejen i 15-20 minutter, eller indtil kanterne er flot gyldne. Lad tærten køle fuldstændig af.

Chokoladeganache:

  1. Hak chokoladen groft, og hæld det i en skål.
  2. Opvarm fløden i en gryde, indtil den næsten koger.
  3. Hæld fløden over den hakkede chokolade, og lad det stå i 1 minut.
  4. Rør forsigtigt rundt, indtil chokoladen er smeltet.
  5. Tilsæt smørret, og rør, til det er smeltet og blandet godt sammen med chokoladen.
  6. Hæld chokoladen ud over tærtebunden, og stil tærten i køleskabet, indtil chokoladen er stivnet – det tager ca. 30 minutter.
  7. Drys tærten med kakaopulver og guldstøv inden servering.

Julens sødeste værtindegave: Hjemmelavet marcipanjulekalender

Læs også:

Chokoladecupcakes