Desserter

Dessert med brombær

Få opskriften på den lækreste dessert med brombær her.
af Tine Edinger 6.08.2013 Foto: Tine Edinger
4 personer

  • 40 g sukker
  • 50 g mel
  • 50 g smør

Fyld

  • 2 dl piskefløde
  • 1-2 spsk flormelis, mængden afhænger af, hvor søde bærrene er
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 250 g brombær, husk at tage 12-20 af de pæneste brombær fra til pynt

Brombær er et af sensommerens smukkeste bær. Deres smag kan
variere fra det lidt småsure til det let søde, og de gør sig fantastisk i alt fra marmelader til smukke desserter pyntet med de friske, sortlilla bær. Vi har lavet søde lækkerier af de skønne bær.

Dessert med brombær - sådan gør du:
Sæt ovnen på 175°. Bland sukker og mel godt i en skål. Smelt smørret i en gryde ved svag varme, tilsæt sukker og mel, og rør dejen sammen til en ensartet masse under stadig opvarmning. Tag gryden af varmen. Rul dejen til en lang pølse, evt. i bagepapir, og del pølsen i 8 lige store stykker. Rul hvert stykke til en kugle, læg kuglerne på bagepapir, og tryk dem lidt flade. De skal være ca. 6 cm i diameter, når de er bagt. Bages midt i ovnen i 7-8 minutter. Lad kagerne afkøle på en rist. Pisk fløden, tilsæt flormelis og vaniljesukker, og bland godt. Vend brombærrene forsigtigt i piskefløden med en ske. Server kagerne pyntet med drysset flormelis, friske brombær og evt. hjulkroneblomster.