Gammeldags æbleskiver

Gammeldags æbleskiver

Kom i den helt rigtige julestemning med gammeldags æbleskiver. Disse er den klassiske udgave med citron, kardemomme og friske æbler - og de smager af en til!

Fredag, 10. november 2017 - 9:16 - af Camilla Zarah Lawes. Foto: John Bendtsen.

Gammeldags æbleskiver til jul er en sikker vinder, når der rigtig skal julehygges. Du kan også erstatte de friske æbler med fx sveskemos, chokolade eller nougat. Mums!

Læs også: 4 retter du kan lave i din æbleskivepande

Det skal du bruge til gammeldags æbleskiver:

Antal personer: 4
 
  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. rørsukker
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. kardemomme
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 3 æg
  • 4½ dl kærnemælk
  • 1 æble
  • solsikkeolie til stegning
Til servering:
  • flormelis
  • syltetøj

Hvis du var vild med disse hjemmelavede æbleskiver, kan du også kaste dig ud i opskriften på klassiske brunkager. 

Sådan gør du:

  1. Bland hvedemel, salt, sukker, natron og kardemomme i en skål. Riv citronskal fint, og rør det i melblandingen.
  2. Del æggene i blommer og hvider, og rør blommerne i melblandingen sammen med kærnemælken. Pisk hviderne stive med en elpisker i en skål, og vend dem i dejen med let hånd, så luftigheden bevares. Hæld dejen over i en kande.
  3. Skræl og halvér æblet, fjern kernehuset, og skær det i mindre stykker.
  4. Varm en æbleskivepande godt op, og hæld lidt olie i hvert hul. Fyld hullerne ¾ op med dej fra kanden. Når æbleskiverne begynder at stivne let og hæve op langs kanterne, lægger du et lille stykke æble i hver æbleskive og vender dem rundt. Drej æbleskiverne flere gange under bagningen.
  5. Servér dem med flormelis og syltetøj.

Se også: Fold fine hjerteservietter

 

Læs også:

Hjemmelavet marcipan