Desserter

Ovnpandekage med brombær

I stedet for at lave en masse små pandekager kan du bage dem som én stor i ovnen. Du behøver blot en pande, der kan tåle varmen!
af Sanna Kekäläinen og Johanna Vanamo 24.08.2017 Foto: Fabian Björk.

I Holland bager man pandekager i ovnen, og det er faktisk ikke helt dumt. Både fordi du slipper for at skulle stå og svinge rundt med panden, men også fordi det smager ualmindeligt skønt. Så vil du lave pandekager på en ny måde, kan du komme panden i ovnen og nyde det lækre resultat. Top med vanilje og brombær - vi lover, at det ikke bliver sidste gang, du bager pandekager i ovnen!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Amerikanske pandekager med lemoncurd

Det skal du bruge til din ovnpandekage med creme og brombær:

Ca. 8 personer

  • 3 store æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl sødmælk
  • Ca. 1½ dl mel
  • 1 spsk. smør

Desuden:

  • Lidt flormelis
  • Ca. 2 dl vaniljesauce, fx fra Karolines Køkken
  • Ca. 1 spsk. ahornsirup
  • Brombær
  • Lidt mynteblade

På jagt efter flere opskrifter med brombær? Se her: Brombær: 9 lækre desserter

Sådan laver du din ovnpandekage:

  1. Tænd ovnen på 225°, og varm en støbejernspande, Ø ca. 23 cm, op inde i ovnen.
  2. Pisk æg og sukker sammen, og rør vaniljesukker, mælk og mel i. Lad det stå i ca. 10 minutter.
  3. Tag den varme pande ud af ovnen, og lad smørret smelte på den – sørg for, at det bliver jævnt fordelt.
  4. Hæld dejen på, og stil panden tilbage i ovnen.
  5. Lad pandekagen bage i 10-15 minutter, og tag den ud. Drys den med lidt flormelis.
  6. Rør vaniljesauce og ahornsirup sammen, og hæld cremen på pandekagen. Servér med brombær og lidt mynteblade.

Tip: Har du ikke en støbejernspande eller en anden pande, der kan tåle at komme i ovnen, fx hvis håndtaget er lavet af plastik, kan du i stedet bage ovnpandekagen i et rundt ovnfast fad.

Læs også: 5 tips til din havefest