Pærecrumble med mandellåg

Pærecrumble med mandellåg

Brug efterårets pærer i en pærecrumble med mandellåg. Servér den lun med en top af cremefraiche eller vaniljeis.

Onsdag, 18. oktober 2017 - 10:59 - af Inge Skovdal. Skovdal & Skovdal Fotografi ApS.

Denne pærecrumble er en skøn og nem dessert, som smager lidt af jul. Hvis du ikke har pærer ved hånden, kan du sagtens skifte dem ud med andre fruger som æbler eller blommer. 

Prøv også: Æblekage med kanel

Det skal du bruge til din pærecrumble med mandellåg: 

  • 500 g pærer 
  • 1 vaniljestang 
  • 200 g hele mandler 
  • 125 g blødt
  • smør 
  • 100 g muscovadosukker 
Tilbehør:
  • Vaniljeis eller cremefraiche
 
Har du lyst til andre søde sager? Få opskriften på den lækreste nougatstang

 

Sådan laver du pærecrumble:

  1. Vask pærerne, og skær dem i mundrette stykker. 
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hak halvdelen af mandlerne groft
  3. og resten fint. Bland mandler, smør, sukker og vanilje. 
  4. Fordel pærestykkerne i 8 små ovnfaste glas, ramekiner eller skåle, og top med crumble. 
  5. Bag dem i ovnen i 25 minutter ved 175°. 
  6. Servér med cremefraiche eller is til.

Læs også: DIY: Søde papirhjerter 

 

Læs mere om:

Læs også:

Chokoladetrøfler
Vandbakkelser med chokoladecreme