Rabarber-koldskål og kammerjunkere

Rabarber-koldskål

Byd sommeren velkommen på bedste vis med en simpel og klassisk rabarber-koldskål og sprøde, hjemmelavede kammerjunkere.

Fredag, 3. juli 2015 - 14:32 - af Susie Helsing Nielsen og Line Marie Laursen / Foto: Betina Hastoft, Jakob Boserup og Birger Storm

Der findes næppe noget mere sommerligt end koldskål, og især den hjemmelavede af slagsen. Vi giver dig her opskriften på en simpel og klassisk rabarber-koldskål og hjemmelavede kammerjunkere, som du kan nyde hele sommeren igennem. 

Er du vild med rabarber-koldskål og kammerjunkere, kan du med sikkerhed også lide denne jordbær-rabarber-grød!

Rabarber-koldskål og kammerjunkere

Antal: 4 personer. 

Kammerjunkere:

  • ½ vaniljestang

  • 100 g sukker

  • 250 g hvedemel

  • 2 tsk bagepulver

  • ½ usprøjtet citron

  • 100 g smør

  • 1 æg

  • ½ dl kærnemælk

FÅ MERE INSPIRATION TIL HUSET, HAVEN OG MADEN MED ISABELLAS!

Rabarber-koldskål:

  • 200 g rabarber

  • 1 spsk sukker

  • 2-3 spsk vand

  • 75 g sukker

  • ½ vaniljestang

  • 5 æggeblommer (pasteuriserede, 100 g)

  • 75 g rørsukker

  • ½ l tykmælk

  • ½ l kærnemælk

Inspiration: ISABELLAS' nye e-bog: Desserter med sommerbær

Sådan laver du rabarber-koldskål og kammerjunkere:

  1. Kammerjunkere: Skrab vaniljekornene ud af stangen, og bland med lidt sukker. Bland med resten af sukkeret, mel, bagepulver og revet citronskal.
  2. Hak smørret i melet, og saml dejen med æg og kærnemælk.
  3. Tril dejen til en tynd pølse, og sæt den i køleskabet i et par timer.
  4. Skær ud i passende tykkelse, og bag ved 175° i ca. 10 minutter. Flæk kagerne, og bag dem ved 100° i ca. 40 minutter. 
  5. Rabarber-koldskål: Rens og skær rabarberne i mindre stykker.
  6. Tag en enkelt stilk fra, snit den i tynde strimler og råmariner dem med 1 spsk sukker. Damp resten af rabarberne møre under låg med lidt vand, sukker og vaniljestang i ca. 10 minutter.
  7. Pisk æggeblommerne med rørsukker, til det er tykt, det tager ca. 5 minutter. Tilsæt den kolde rabarberkompot og pisk. Pisk tykmælk og kærnemælk i. Stil koldt.
  8. Server din rabarber-koldskål med kammerjunkere og råmarinerede rabarber.

Læs også: