Tiramisu med citron

Tiramisu er en fantastisk dessert – ikke mindst med et twist af citroner

Mandag d. 22. juni 2009 - af Sabine Lemire, Foto: Andreas Wiking

Tiramisu betyder "træk mig op". Oprindeligt henviser navnet til den espresso, der er central i den klassiske version.

Men navnet, tiramisu, passer faktisk også til denne udgave med citron. For hvad er mere opfriskende i en dessert end syrlige citroner?

Tiramisu med citron

6 personer

Det skal du bruge
3 økocitroner
6 spsk sukker
4 spsk limoncello (italiensk citronlikør)
4 pasteuriserede æggeblommer
500 g mascarpone
200 g ladyfingers

Drys
Flormelis

Du skal da ikke snydes for opskriften på tiramisu i den helt klassiske version. Så den får du her

Sådan gør du
Riv skallen af to citroner. Pres alle citronerne, og kog saften op med sukkeret til en sirup.

Bland limoncello, æggeblommer og halvdelen af citronskallen sammen. Vend mascarponen i æggemassen.

Fordel ladyfingers i et fad, og hæld citronsiruppen over. Læg cremen ovenpå. Stil tiramisu med citron i køleskabet mindst 3 timer.

Drys din tiramisu med flormelis og resten af den revne citronskal inden servering.

Kan du slet ikke får nok af tiramisu? Og elsker du chokolade? Hvad så med at kombinere dem i en lækker chokolade-tiramisu!