Kager
Kager
Frisk cheesecake med lime
Udvid dit kage-repertoire med nye varianter af den altid gode cheesecake. Så er det nemlig ingen skam at servere cheesecake igen og igen - og igen!
af Marie Melchior
28.02.2020
Foto: Jakob Helbig
10 personer
Tid i alt 30 min
Kiksebund
- 125 g smør
- 300 g havrekiks med mandler
- en springform, Ø 22 cm
Fyld
- 2 limefrugter, usprøjtede
- 150 g flødeost
- 100 g sukker
- 2 blade husblas
- 2½ dl piskefløde
Pynt
- limeskal
- kandiserede violer
- guldflager
Cheesecake er en kageklassiker uden udløbsdato, men engang imellem er lidt fornyelse på sin plads. I denne variant har vi givet den fløjlsbløde ostecreme modspil af syrlige limefrugter, så du kan overraske dine gæster med et frisk kagehit, der smager af sol og sommer!
Inspiration: Det perfekte kagebord
Frisk cheesecake med lime
Tid: 30 minutter. Afkøling: Mindst 5-6 timer. Antal: 10-12 kagestykker
Sådan laver du cheesecake:
- Smelt smørret i en lille kasserolle ved lav varme, og lad det køle lidt af. Knus kiksene fint, fx i en blender.
- Bland smørret med de blendede kiks. Pres ”kiksedejen” ned i bunden af en springform. Pres med håndfladerne dejen til en kagebund. Sæt kagebunden i køleskabet, mens du laver fyldet.
- Fyld: Riv skallen af limefrugterne fint på et rivejern, og pres saften af dem. Rør flødeosten blød – evt. i en foodprocessor eller med en håndmikser – med sukker, limeskal og saften fra limefrugterne.
- Læg husblas i blød i koldt vand. Når husblassen er geléagtig, lægger du den i en lille kasserolle. Smelt husblassen, til den er flydende. Afkøl væsken, før du pisker den i flødeosten.
- Pisk fløden til skum med en elpisker, og vend den i osteblandingen. Fordel ostecremen jævnt i springformen, og sæt den igen på køl i mindst 5-6 timer.
- Pynt: Drys evt. kagen med limeskal, kandiserede violer og guldflager.
Prøv også: Små kirsebærkager