Kager

Frisk cheesecake med lime

Udvid dit kage-repertoire med nye varianter af den altid gode cheesecake. Så er det nemlig ingen skam at servere cheesecake igen og igen - og igen!
af Marie Melchior 28.02.2020 Foto: Jakob Helbig
10 personer
Tid i alt 30 min

Kiksebund

  • 125 g smør
  • 300 g havrekiks med mandler
  • en springform, Ø 22 cm

Fyld

  • 2 limefrugter, usprøjtede
  • 150 g flødeost
  • 100 g sukker
  • 2 blade husblas
  • 2½ dl piskefløde

Pynt

  • limeskal
  • kandiserede violer
  • guldflager

Cheesecake er en kageklassiker uden udløbsdato, men engang imellem er lidt fornyelse på sin plads. I denne variant har vi givet den fløjlsbløde ostecreme modspil af syrlige limefrugter, så du kan overraske dine gæster med et frisk kagehit, der smager af sol og sommer!

Inspiration: Det perfekte kagebord

Frisk cheesecake med lime

Tid: 30 minutter. Afkøling: Mindst 5-6 timer. Antal: 10-12 kagestykker

Sådan laver du cheesecake:

  1. Smelt smørret i en lille kasserolle ved lav varme, og lad det køle lidt af. Knus kiksene fint, fx i en blender.
  2. Bland smørret med de blendede kiks. Pres ”kiksedejen” ned i bunden af en springform. Pres med håndfladerne dejen til en kagebund. Sæt kagebunden i køleskabet, mens du laver fyldet.
  3. Fyld: Riv skallen af limefrugterne fint på et rivejern, og pres saften af dem. Rør flødeosten blød – evt. i en foodprocessor eller med en håndmikser – med sukker, limeskal og saften fra limefrugterne.
  4. Læg husblas i blød i koldt vand. Når husblassen er geléagtig, lægger du den i en lille kasserolle. Smelt husblassen, til den er flydende. Afkøl væsken, før du pisker den i flødeosten.
  5. Pisk fløden til skum med en elpisker, og vend den i osteblandingen. Fordel ostecremen jævnt i springformen, og sæt den igen på køl i mindst 5-6 timer.
  6. Pynt: Drys evt. kagen med limeskal, kandiserede violer og guldflager.

Prøv også: Små kirsebærkager