Kager

Frisk cheesecake med lime

Udvid dit kage-repertoire med nye varianter af den altid gode cheesecake. Så er det nemlig ingen skam at servere cheesecake igen og igen - og igen!
af Marie Melchior 28.02.2020 Foto: Jakob Helbig
10 personer
Tid i alt 30 min

Kiksebund

  • 125 g smør
  • 300 g havrekiks med mandler
  • en springform, Ø 22 cm

Fyld

  • 2 limefrugter, usprøjtede
  • 150 g flødeost
  • 100 g sukker
  • 2 blade husblas
  • 2½ dl piskefløde

Pynt

  • limeskal
  • kandiserede violer
  • guldflager

Cheesecake er en kageklassiker uden udløbsdato, men engang imellem er lidt fornyelse på sin plads. I denne variant har vi givet den fløjlsbløde ostecreme modspil af syrlige limefrugter, så du kan overraske dine gæster med et frisk kagehit, der smager af sol og sommer!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Inspiration: Det perfekte kagebord

Frisk cheesecake med lime

Tid: 30 minutter. Afkøling: Mindst 5-6 timer. Antal: 10-12 kagestykker

Sådan laver du cheesecake:

  1. Smelt smørret i en lille kasserolle ved lav varme, og lad det køle lidt af. Knus kiksene fint, fx i en blender.
  2. Bland smørret med de blendede kiks. Pres ”kiksedejen” ned i bunden af en springform. Pres med håndfladerne dejen til en kagebund. Sæt kagebunden i køleskabet, mens du laver fyldet.
  3. Fyld: Riv skallen af limefrugterne fint på et rivejern, og pres saften af dem. Rør flødeosten blød – evt. i en foodprocessor eller med en håndmikser – med sukker, limeskal og saften fra limefrugterne.
  4. Læg husblas i blød i koldt vand. Når husblassen er geléagtig, lægger du den i en lille kasserolle. Smelt husblassen, til den er flydende. Afkøl væsken, før du pisker den i flødeosten.
  5. Pisk fløden til skum med en elpisker, og vend den i osteblandingen. Fordel ostecremen jævnt i springformen, og sæt den igen på køl i mindst 5-6 timer.
  6. Pynt: Drys evt. kagen med limeskal, kandiserede violer og guldflager.

Prøv også: Små kirsebærkager