Desserter

Herlig hasselnøddeis

Lækker hasselnøddeis med chokoladesauce
af Mette Jantzen 8.08.2008 Styling: Pia Buusmann, Foto: Jes Buusmann

Gelato med hasselnødder ca. 0,8 L:
• 100 g hasselnødder
• 7 dl sødmælk
• Korn af 1 vaniljestang
• 6 æggeblommer
• 175 g fint rørsukker

Rist hasselnødderne på en varm pande. Ryst ofte panden. Gnid skallerne af i et rent viskestykke. Hak nødderne fint, eventuelt i en foodprocessor. Kom sødmælk, vaniljekorn og hasselnødder i en gryde. Varm det hele igennem. Pisk æggeblommer og rørsukker lyst og luftigt. Kom blandingen i en gryde, varm den ved middel varme, og pisk mælkeblandingen i lidt ad gangen. Varm blandingen igennem til den tykner, men den må ikke koge! Hæld blandingen i en skål, og lad den køle af. Kør blandingen i en ismaskine. Server hasselnøddeisen med chokoladesauce.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Chokoladesauce
• 75 g mælkechokolade
• 50 g mørk chokolade
• 2½ dl fløde

Bræk chokoladen i mindre stykker. Kom fløden i en gryde, og varm den forsigtigt op. Tilsæt chokoladen, og rør rundt, til det bliver en ensartet masse. Afkøl saucen.

med eller uden ismaskine

Med ismaskine: Fyld fryseskålen 2/3 med is- eller sorbetmasse. Tænd ismaskinen, og lad vingen køre rundt i ismassen, til den begynder at stivne. Tilsæt så piskede æggehvider i sorbeten eller fyld som for eksempel hakket chokolade i is. Når isen har fået konsistens som softice, kan den spises eller fryses ned.

Uden ismaskine: Kom ismassen i en fryseegnet beholder. Kom den i fryseren, og rør i blandingen flere gange under indfrysningen.