Jordbæris på hjemmebagt marengsbunde med bærskum og kandiserede mynteblade

Jordbæris på hjemmebagt marengsbunde med bærskum og kandiserede mynteblade

Jordbæris smager skøn, men den smager endnu bedre, hvis den bliver serveret på en marengsbund og får bærskum og kandiserede mynteblade på toppen.

Torsdag d. 20. juni 2013 - af Camilla Zarah Lawes. Foto: Columbus Leth. Regi: House Doctor, Bolig og Brocante og privateje

Kast dig ud i en fancy isdessert, som det overhovedet ikke er svært at lave. Vi har nemlig snydt lidt og brugt en højkvalitets-jordbæris fra frysedisken i stedet for at lave den selv. I stedet er der kræset om dessertens andre ingredienser; en sprød marengs, forfriskende kandiserede mynteblade og en syndig jordbærskum, der smager som englene synger.

Inspiration:  Desserter, du kan lave i sommerhuset

Jordbæris på hjemmebagt marengsbunde med bærskum og kandiserede mynteblade

Opskriften er til 4-6 personer

Det skal du bruge til jordbæris på marengsbunde med bærskum og kandiseret mynte:

Kandiserede mynteblade:
• 1 bæger pasteuriseret æggehvide
• 100 g flormelis
• 12 mynteblade

Marengsbund:
• 3 æggehvider (2 bægre, pasteuriserede)
• 150 g sukker

Jordbærskum:
• 100 g mosede jordbær
• 2-3 spsk flormelis
• Kornene af ½ stang vanilje
• 2 1⁄4 dl piskefløde

Fyld:
• 750 g-1 l jordbæris
• ¼ dl piskefløde
• 250 g jordbær, skåret i skiver
• 125 g hindbær

Prøv også: 5 skønne sommerdesserter med bær

Sådan laver du jordbæris på marengsbunde med bærskum og kandiseret mynte:

  1. Kandiserede mynteblade: Pisk 1 bæger pasteuriserede æggehvider let sammen i en dyb tallerken. Hæld flormelis i en anden dyb tallerken. Læg et stykke bagepapir klar. Dyp først myntebladene i æggehviden, evt. med en madpincet, og lad det meste dryppe af igen. Dyp dernæst i flormelis, ryst det meste sukker af, og læg bladene til tørre på bagepapir. Efter nogle timer er de tørre. De kan gemmes til dagen efter i en dåse med låg i køleskabet.
  2. Marengsbund: Pisk æggehviderne helt stive med sukker (det skal være en sej masse). Fordel massen på en bageplade med bagepapir i en cirkel på 22 cm i diameter. Bag den nederst i ovnen ved 130° i 25 minutter. Sluk ovnen, og lad kagen stå og tørre til næste dag eller i mindst 4 timer.
  3. Jordbærskum: Bring jordbær, flormelis og vaniljekorn i kog i en lille gryde. Tag den af blusset, blend bærrene til en puré, si den, og lad pureen afkøle. Pisk fløden til skum, og vend jordbærpureen i.
  4. Fyld: Læg marengsbunden på et lagkagefad. Kom isen i en røremaskine med fløden, og kør, til isen er som softice (det tager 2 minutter). Fordel isen på marengsbunden, og pynt med jordbær, hindbær og kandiserede mynteblade. Server straks med jordbærskum i en skål ved siden af.

Få nye opskrifter, boligreportager og tips til haven i din postkasse med et abonnement på ISABELLAs

Læs mere om:

Læs også: