Desserter

Luksus isdessert med blommer

Overrask dine gæster med en flot isdessert lavet af årstidens saftige blommer. Sørg for at bruge nogle, der er søde i smagen – så smager blommeisen bedst.
af Pia Buusmann 18.08.2016 Foto: Jes Buusmann.

Du kan nemt forvandle sensommerens søde blommer til en smuk og smagsgod isdessert. Her er den lavet i form og pyntet med farvefine blommer og blåbær. Denne luksus isdessert vil med garanti blive et ganeforkælende hit hos hele familien eller serveret for gæster!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Blommeis i form

8 personer

Det skal du bruge til blommeis:

  • 350 g blommer
  • 1 dl vand
  • 4 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 30 g sukker
  • 1½ dl piskefløde
  • ½ spsk. rosenvand
  • 50 g sukker

Havetip: Sådan får du succes med blommer

Topping:

  • 100 g blommer
  • 100 g friske blåbær

Sådan laver du blommeis:

  1. Halvér blommerne, og tag stenene ud. Kom dem i en gryde sammen med vandet, og kog dem så møre, at de kan moses med en gaffel. Lad mosen afkøle.
  2. Kom mælken i en gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom begge dele i mælken. Varm mælken op til kogepunktet, og tag gryden af blusset.
  3. Pisk æggeblommer og sukker skummende.
  4. Tag vaniljestængerne op af gryden, og pisk den lune mælk i æggemassen lidt ad gangen.
  5. Pisk fløden til skum, og vend rosenvandet og de mosede blommer i skummet.
  6. Fordel isen i en randform på ca. 24 cm i diameter.
  7. Dæk formen med film, og stil den i fryseren i 6-8 timer. Rør i isen ca. 3 gange undervejs.
  8. Tag isen ud af fryseren ca. 15 minutter før servering.
  9. Skær blommerne i kvarter, og servér isen med blommer og friske blåbær på toppen.

Prøv også: Hjemmelavet is på 5 minutter