Æblekage med kanel

Æblekage

Æblekage er en klassiker, der kan spises hele året rundt. Her får du opskriften på en nem æblekage

Tirsdag d. 21. januar 2014 - af Camilla Zarah Lawes / Foto: wichmann + bendtsen photography

Æblekage er en skøn klassiker, der kan laves på mange forskellige måder. Her får du en nem opskrift på en æblekage, hvor æblet er i fokus både i dejen og på toppen. Den adskiller sig lidt fra den gammeldags æblekage, da der ikke er noget rasp i denne opskrift. Det gør dog ikke æblekagen mindre god, tværtimod.

Prøv også: Gammeldags æblekage

Denne æblekage smager fantastisk, især hvis du serverer den, mens den stadigvæk er lun. Ligesom med andre æblekager, så er creme fraiche, vaniljeis eller græsk yoghurt det perfekte at servere til som tilbehør. Rør fx lidt vanilje i den græske yoghurt, så har du det perfekte tilbehør til æblekagen, som heller ikke er for usundt.

Du får cirka otte stykker æblekage med denne opskrift. Skulle det ske, at du har noget tilovers, så kan du nemt varme din æblekage i ovnen dagen efter. Det tager ca. 20 minutter at lave æblekagen, og så skal den bage i 35 minutter - værs'go en nem opskrift på en himmelsk æblekage - perfekt når gæsterne kommer, eller der bare skal hygges i hjemmet!
 

Æblekage - det skal du bruge:
 

2 æg
200 g sukker
100 g smør
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 spsk vaniljesukker
1 æble
En springform, Ø 20 cm
Lidt smør til formen

Topping:
2 æbler
1 spsk kanel
2 spsk sukker

Til servering:
vaniljeis, cremefraiche eller græsk yoghurt

Læs også: Hvor meget kage pr person?
 

Æblekage - sådan gør du:

Tænd ovnen på 180°. Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker. Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme, lad det køle lidt af, og rør det i æggemassen. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og sigt det i dejen. Rør godt med en ske, til dejen er jævn og glat. Skræl 1 æble, skær det i små tern, og vend dem i dejen med en ske. Smør springformen, og hæld dejen i den.

Topping:
Skær æblerne i tynde både, og fordel dem i et tæt mønster oven på dejen. Bland kanel og sukker, og drys det over kagen i et jævnt lag.

Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter - tjek med en strikkepind el.lign., at den er gennembagt. Server gerne kagen, mens den endnu er lun. Byd vaniljeis, cremefraiche eller græsk yoghurt til.

Tip! Sådan laver du den bedste æblekage
Faste, syrlige æbler giver det bedste resultat, når du bager æblekage. Brug gerne madæbler, for eksempel Belle de boskoop til din æblekage.

Læs mere om:

Læs også:

Æblekager med nødder og ricotta

Æbler er perfekte i kager - og det er også derfor, æblekage er blevet en klassiker - og hvis du vil have den ekstra saftig, så kom  lidt marcipan i dejen.