Blommekage med hasselnødder

Saftig blommekage, der er både hurtig at røre sammen, flot at servere – og smager fantastisk

Torsdag d. 18. marts 2010 - af Pia Buusmann. Foto: Jes Buusmann

Der er noget ved frugt i kage, der bare gør kagen ekstra saftig og lækker. Denne blommekage er ingen undtagelse. De søde blommer fylder godt op i kagen og gør den ekstra blød.

Denne blommekage er tilsat hasselnødder, der tilfører kagen en helt særlig nøddesmag, som klæder kagen virkelig godt.

Blommekage med hasselnødder

Ca. 8 personer

Det skal du bruge
175 g blødt smør
175 g sukker + lidt til drys
175 g mel
175 g malede hasselnødder
3 æg
Korn af 1 stang vanilje
1-2 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
2 tsk. stødt kanel
Smør og rasp til formen
¾ kg flækkede, udstenede, hakkede blommer (gem ca. 200 g til pynt)
35 g finthakket mørk chokolade med 70 % kakaoindhold

Tilbehør
1½ dl piskefløde
½ tsk. vaniljepulver

Var det ikke lige sådan, du havde tænkt din blommekage? Her får du opskriften på en anden lækker blommekage

Sådan gør du
Kom alle ingredienser undtagen blommer og chokolade i en stor skål, og pisk dem sammen med en håndmikser til en jævn dej. Vend blommer og chokolade i, og fyld dejen i en smurt, raspdrysset spring- eller tærteform, på 20 cm i diameter. Bag din blommekage i ovnen ved 180° i 40-50 min., til den er fast.

Afkøl den nybagte blommekage. Læg de 200 g udskårne blommer på en bageplade med bagepapir, og drys med lidt sukker. Forvarm ovnen til 200°, og bag blommerne i ca. 10 min., til de er møre.

Server din blommekage pyntet med blommer og stiftpisket piskefløde rørt med vanilje.

Har du blommer tilovers? Her får du opskriften på en skøn snaps med Reine Claude-blommer