Cheesecake med hindbærcoulis

Himmelsk opskrift med en klassisk cheesecake toppet med hindbærcoulis

Torsdag d. 2. september 2010 - af Marie Melchior. Foto: Jes Buusmann

En cheesecake er altid lækker!

Der er utroligt mange forskellige opskrifter på cheesecake. Denne er med en syrlig hindbærcoulis, som giver cheesecaken en særligt skøn friskhed.

Læs også: Bag med Blomsterbergs bagegrej.

Det skal du bruge - cheesecake
260 g bastognekiks (1 pakke)
50 g smør
400 g flødeost
2½ dl sukker
1 tsk flydende vanilje
2 citroner
1 lime
3 blade husblas
½ l piskefløde

Hindbærcoulis
2½ dl optøede hindbær
1 blad husblas

Sådan gør du
Blend bastognekiksene i en foodprocessor, og smelt smørret i en lille kasserolle. Bland smørret med de blendede kiks, og pres "kiksedejen" ned i bunden af en springform. Brug håndfladen til at trykke det sammen til en kagebund. Sæt kagebunden i køleskabet, mens du laver fyldet.

Rør flødeosten blød i foodprocessoren med sukker, flydende vanilje, saften fra 2 citroner og 1 lime. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand i ca. 5 min., eller til den er geléagtig. Læg den udblødte husblas i en lille kasserolle med det vand, der hænger ved, og smelt, til den er flydende. Afkøl væsken, og pisk den i flødeosten.

Pisk fløden til skum, og vend den i osteblandingen. Fordel ostecremen jævnt i springformen, og sæt din cheesecake på køl igen i mindst 5- 6 timer.

Læs også: Copenhagencakes deler sin yndlingsopskrift.

2 TIMER FØR SERVERING: Pynt din cheesecake med hindbærcoulis.

Hindbærcoulis: Blend hindbærrene, og si herefter pureen. Læg husblassen i blød, opvarm hindbærcoulisen, og smelt husblassen i den. Pisk grundigt, så husblassen ikke klumper. Hæld den færdige hindbærcoulis over cheesecaken, og sæt den på køl igen.

Server den afkølede cheesecake efter et par timer, når overfladen er fast.

Du kan også lave din cheesecake som minicheesecakes, og servere den portionsanrettet for dine gæster. Her får du opskriften på en skøn minicheesecake med chokolade