Cheesecake med kiwi

Denne cheesecake er utrolig dekorativ, og så smager den himmelsk! Prøv den cremede cheesecake i smukke frugtklæder.

Fredag, 10. marts 2017 - 14:41 - af Timm Vladimir. / Foto: Columbus Leth.

Mange elsker cheesecake, og det er skam også med god grund. Her får du en opskrift på en lidt anderledes cheesecake, der imponerer med sin dekorative top med kiwier. Den bliver med garanti en cheesecake-favorit!

Mere kage: Cheesecake med hindbær og kiksebund

Cheesecake med kiwi

8 personer

Tid: 25 minutter
Hviletid: I alt mindst 2½ time
 
 

Det skal du bruge til at lave cheesecake med kiwi:

Bund:

  • 150 g smør
  • 300 g Digestivekiks

Ostefyld:

  • 4 blade husblas
  • 400 g flødeost naturel
  • 3 spsk. flormelis
  • korn af 1 vaniljestang
  • 2½ dl piskefløde
  • 2 æggehvider
Pynt:
  • 5 kiwier

Sådan laver du cheesecake med kiwi:

Bund:
  1. Smelt smørret.
  2. Knus kiksene til fine krummer.
  3. Rør smør og kiks sammen til en ensartet masse, og fordel den i bunden af en springform beklædt med bagepapir.
  4. Pres kiksebunden godt sammen, og lad den sætte sig i mindst 30 minutter i køleskabet.
 
Ostefyld:
  1. Udblød husblassen i enskål med koldt vand i 5 minutter.
  2. Rør flødeost sammen med flormelis og vaniljekorn til en ensartet masse.
  3. Pisk fløden til blødt flødeskum.
  4. Pisk æggehviderne stive.
  5. Smelt den udblødte husblas sammen med 2 spsk. vand i en lille gryde, og pisk det i ostemassen.
  6. Vend først flødeskum i ostemassen, og vend derefter de piskede æggehvider i. 
  7. Fordel ostefyldet på kiksebunden, og lad kagen sætte sig i mindst 2 timer i køleskabet.
 
Pynt:
  1. Skræl kiwierne, og skær dem i tynde skiver.
  2. Læg dem i et fint mønster på toppen af kagen umiddelbart før servering.

Grøn inspiration: Redaktionens 7 bæredygtige hverdagstips 

Læs også: