Kager

Den bedste cheesecake med kiwi

Denne cheesecake er utrolig dekorativ, og så smager den himmelsk! Prøv den cremede cheesecake i smukke frugtklæder.
af Timm Vladimir. 9.02.2020 Foto: Columbus Leth.
8 personer

Bund

  • 150 g smør
  • 300 g Digestivekiks

Ostefyld

  • 4 blade husblas
  • 400 g flødeost naturel
  • 3 spsk. flormelis
  • korn af 1 vaniljestang
  • 2½ dl piskefløde
  • 2 æggehvider

Pynt

  • 5 kiwier

Cheesecake er en populær kageklassiker, og det forstår vi godt; kombinationen af den bløde ostecreme og den sprøde kiksebund er ikke til at stå for. I opskriften her pynter kiwi på toppen og giver et syrligt modspil til det fede og søde. Den kunne godt gå hen og blive cheesecake-favorit hos os!

Prøv også: Cheesecake med appelsin

Se også: Macarons med hindbærcreme

Sådan laver du cheesecake med kiwi:

Bund:
  1. Smelt smørret.
  2. Knus kiksene til fine krummer.
  3. Rør smør og kiks sammen til en ensartet masse, og fordel den i bunden af en springform beklædt med bagepapir.
  4. Pres kiksebunden godt sammen, og lad den sætte sig i mindst 30 minutter i køleskabet.
Ostefyld:
  1. Udblød husblassen i enskål med koldt vand i 5 minutter.
  2. Rør flødeost sammen med flormelis og vaniljekorn til en ensartet masse.
  3. Pisk fløden til blødt flødeskum.
  4. Pisk æggehviderne stive.
  5. Smelt den udblødte husblas sammen med 2 spsk. vand i en lille gryde, og pisk det i ostemassen.
  6. Vend først flødeskum i ostemassen, og vend derefter de piskede æggehvider i.
  7. Fordel ostefyldet på kiksebunden, og lad kagen sætte sig i mindst 2 timer i køleskabet.
Pynt:
  1. Skræl kiwierne, og skær dem i tynde skiver.
  2. Læg dem i et fint mønster på toppen af kagen umiddelbart før servering.

Se her, hvordan du starter haveåret med sunde afgrøder!