Kager

Chokolademuffins i æbleskivepande

Du har måske din æbleskivepande gemt langt væk, når det ikke er jul - men lad den blot stå fremme hele året. Du kan nemlig bruge den til at bage de bedste chokolademuffins. Få opskriften her!
af Camilla Zarah Lawes 22.02.2021 Foto: Wichmann+Bendtsen.
Chokolademuffins med glasur
0 personer

Chokolademuffins

  • 115 g blødt smør
  • 115 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 2 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. kakaopulver
  • ¾ dl piskefløde

Glasur

  • 50 g smør
  • 60 g flormelis

Pynt

  • Chokolade
  • Guldglimmer

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal investere i en æbleskivepande, eller har du blot en gammel én, som du ærgrer dig over, du ikke får brugt andet end et par gange til jul? Så se med her, for din æbleskivepande kan meget mere, end du går og tror!

Foruden sprøde, lækre æbleskiver kan du nemlig bage de bedste chokolademuffins, som med sikkerhed vil frembringe et bredt smil på de kageglades læber.

ÆBLESKIVER MED CHOKOLADE - FÅ OPSKRIFTEN HER!

Sådan laver du chokolademuffins i æbleskivepande:

  1. Pisk smør, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen til en let og cremet dej. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt.
  2. Vend hvedemel, bagepulver og kakaopulver i. Rør piskefløde i dejen.
  3. Tænd ovnen på 180°. Smør æbleskivepanden, og fordel dejen i panden. Bag i 20 minutter, og lad dem afkøle.
  4. Rør smør sammen med flormelis, og fordel glasuren på kagerne. Hak chokoladen fint, og drys den på kagerne sammen med guldglimmer.