Cremet koldskålskage - den smukkeste sommerkage

Har du prøvet at spise koldskål som kage? Denne kage er super lækker og uden tvivl flottere end den klassiske koldskål med kammerjunker!

Onsdag, 31. maj 2017 - 13:54 - af Maja Vase. / Foto: Columbus Leth.

Med denne kage har du til hver en tid en god undskyldning for at servere koldskål til dessert, når du har gæster på besøg! 

Prøv også: Den bedste jordbærtærte med chokolade

Det skal du bruge til at lave cremet koldskålskage:

6-8 personer

Havrekiksebund:

  • 150 g havrekiks
  • 75 g smør

Koldskål-mousse med lime:

  • 5 blade husblas
  • Saft fra 2 lime
  • 75 g sukker
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • 200 ml piskefløde
  • 200 ml kærnemælk

Pynt:

  • Syrener​​

Klassisk koldskål: Koldskål med citron og blåbær

Sådan laver du cremet koldskålskage:

Havrekiksebund:

  1. Hæld kiksene i en blender, og blend dem til krummer.
  2. Smelt smørret, og rør det i kiksekrummerne.
  3. Placér en kagering (18 cm i diameter) på et skærebræt beklædt med bagepapir, og fordél kiksemassen i den.
  4. Tryk den godt sammen med fingrene, og sæt den i køleskabet.

Koldskål-mousse:

  1. Udblød husblassen i koldt vand.
  2. Kog limesaft, sukker og vaniljekorn op i en gryde, og tag den af varmen.
  3. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme limesaft.
  4. Lad saften køle af, så den er håndvarm.
  5. Hæld kærnemælken i en skål, og hæld den afkølede limesaft i kærnemælken i en tynd stråle, mens du rører.
  6. Pisk fløden til let skum, og vend den forsigtigt i kærnemælken.
  7. Placér en kagering (16 cm i diameter) på et skærebræt med film i bunden.
  8. Fordel moussen i ringen, og sæt den i fryseren 3-4 timer eller natten over.
  9. Placér forsigtigt moussen på kiksebunden, og lad kagen tø op i køleskabet.

Pynt:

  1. Pynt koldskål-kagen med syrener og servér.

Til inspiration: Advocadospread - sundt pålæg

Læs mere om:

Læs også:

Vandmelonspizza