Festlig sommerlagkage med bærskum

Denne lagkage er den skønneste sommerlagekage, vi længe har set. Utrolig flot, cremet og saftig med den lækreste skum og de dejligste bær. Mums!

Onsdag, 14. juni 2017 - 9:20 - af Cecilie Fahlström fra Copenhagen Cakes./ Foto: Stine Christiansen/Skovdal.

Lagkagen er oplagt at servere til fødselsdage eller andre festlige anledninger - server gerne om sommeren, så den kan nydes på terrassen under solen og med sæsonens søde bær!

Det skal du brug til at lave lagkage med bærskum:

10 personer

Lagkagebunde, 3 stk.:
  • 6 æg 
  • 150 g sukker
  • 3 spsk. citronsaft
  • 1 vaniljestang
  • 1 knivspids salt  
  • 170 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 60 g smør 
Hvid chokoladecreme med jordbær:
  • 100 g hvid chokolade 
  • 1 blad husblas 
  • 2 dl piskefløde
  • 180 g frosne jordbær  
Brombær-citron-skum:
  • 200 g frosne brombær
  • 3 spsk. sukker
  • 0,3 dl vand
  • 1 blad husblas
  • ½ usprøjtet citron
  • 2 dl piskefløde
Topping:
  • Friske jordbær og hindbær

Prøv også: Cremet koldskålskage

Sådan laver du lagkage med bærskum:

DAG 1

Bunde:

  1. Tænd ovnen på 170°.
  2. Pisk æg med sukker og citronsaft.
  3. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud.
  4. Tilsæt vaniljekornene til æggeblandingen, og pisk.
  5. Sigt salt, mel og bagepulver i æggeblandingen, og vend det forsigtigt rundt uden at miste dejens luftighed.
  6. Smelt smørret, og hæld det i dejen.
  7. Vend forsigtigt rundt.
  8. Beklæd bunden af 3 springforme, Ø ca. 21 cm, med bagepapir, og fordel dejen ligeligt i formene.
  9. Bag bundene i 8-10 minutter, eller indtil du kan stikke en pind i kagen, uden at der hænger dej ved.
  10. Lad lagkagebundene køle helt af.
Creme:
  1. Hak den hvide chokolade, og hæld den i en skål.
  2. Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand.
  3. Hæld piskefløden i en gryde, og varm den op, til den simrer.
  4. Den må ikke spilkoge.
  5. Hæld den varme fløde over den hakkede hvide chokolade, og lad det stå et par minutter.
  6. Tag husblassen op af vandet, kram vandet fra den, og læg den i skålen med den varme fløde og chokolade, så den smelter.
  7. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet, og blandingen er helt fin og glat.
  8. Dæk skålen med køkkenfilm, og stil den i køleskabet natten over.
  9. Hæld jordbærrene i en gryde, og varm dem forsigtigt op.
  10. Lad jordbærrene koge igennem, indtil de er helt møre og udkogte.
  11. Hæld dem i en fintmasket sigte over en skål, og pres dem igennem sigten med en dejskraber for at sigte kerner fra.
  12. Stil også jordbærpuréen i køleskabet natten over.

Inspiration til aftensmad: Kartoffeltærte med porre

DAG 2
  1. Pisk cremen igennem med en elpisker, så den bliver cremet og luftig. Vend derefter jordbærpuréen i.
Skum:
  1. Hæld brombær, sukker og vand i en gryde, og varm det forsigtigt op.
  2. Læg imens husblas i en skål med koldt vand.
  3. Kog brombærrene igennem, indtil de er møre og udkogte.
  4. Hæld brombærrene i en fintmasket sigte over en skål, og pres dem igennem sigten med en dejskraber for at sigte kerner fra.
  5. Riv citronskallen fint, og pres citronsaften.
  6. Kom skal og saft i den varme brombærpuré.
  7. Tag husblassen op af vandet, og kram vandet fra.
  8. Læg den opblødte husblas i skålen med den varme brombærpuré, og rør rundt, så husblassen smelter.
  9. Stil skålen med brombærpuré i køleskabet, så puréen afkøles.
  10. Pisk flødeskummen til en let skum, og vend til sidst den afkølede brombærpuré i.
  11. Saml lagkagen med et generøst lag af henholdsvis brombær-citron-skum og chokoladecreme med jordbær mellem lagene.
  12. Pynt toppen med masser af friske bær.
 
TIP: I stedet for brombær i skummen kan du bruge blåbær.
 

Læs også: