Kager

Hindbærsnitter med kokos

Disse lækre hindbærsnitter laves som en hel tærte, der skæres ud, og så har de en skøn detalje med kokos, der kun gør dem bedre!
af Marie Melchior. 8.09.2010 Foto: Betina Hastoft.
Hindbærsnitter med kokos

Denne opskrift på hindbærsnitter er måske lidt anderledes end de hindbærsnitter, vi kender fra bageren. Men det gør dem absolut ikke ringere. I denne opskrift er hindbærmarmeladen lavet på forhånd, men du kan selvfølgelig også bruge en hjemmelavet hindbærmarmelade.

Kagebund

  • 125 g smør
  • 100 g sukker
  • 125 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 æggeblomme

Hindbærfyld

  • 200 g hindbærmarmelade
  • 1 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g kokos

Sådan laver du hindbærsnitter med kokos

Kagebund

  1. Tænd ovnen på 180°. Blend smør, sukker, mel og bagepulver i en foodprocessor. Tilsæt æggeblommen, og fortsæt med at blende, til dejen er en blød, rund bold.
  2. Tryk dejen ned i en bradepande (20 x 30 cm), som er foret med bagepapir - brug hænderne. Prøv at få dejen så plan som muligt.
  3. Bag kagen i 15 minutter, til den er gylden. Afkøl kagen på en rist.

Hindbærfyld

  1. Smør hindbærmarmeladen på i et jævnt lag.
  2. Rør æg, sukker og kokos sammen, smør blandingen over kagen, og bag den i ca. 20 minutter, til den er gylden på toppen. Lad kagen køle af, og skær hindbærsnitter i fine, ensartede trekanter.
  3. Server evt. dine hjemmelavede hindbærsnitter med kold cremefraiche eller luftigt flødeskum.