Jordbærcheesecake

Selvom jordbærsæsonen synger på sidste vers, kan du stadig nå at trylle de søde, røde bær om til en sukkersød og cremet cheesecake. Se bare her!

Tirsdag, 18. juli 2017 - 16:53 - af Cecilia Fahlström. Foto: Tia Borgsmidt.

Brug sommerens sidste danske jordbær i en cremet, frisk og sød jordbærcheesecake. Har du helt styr på teknikken med husblads, så er kagen her ingen sag. Forkæl dine gæster eller dig selv med den på en dejlig sommerdag! 

Læs også: Sådan får du succes med roser 

Det skal du bruge til jordbærcheesecake:

6-8 personer
  • 160 g Digestive-kiks
  • 85 g smør
  • 3 blade husblas
  • 200 g jordbær
  • 1 spsk. vand
  • 30 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 300 g flødeost naturel
  • 2½ dl piskefløde
  • Pynt: Jordbær, hindbær, blåbær og ribs

Prøv også: Verdens bedste bananpandekager

Sådan laver du jordbærcheesecake:

  1. Knus kiksene til krummer i en foodprocessor. Smelt smørret, og bland det med kiksekrummerne.
  2. Beklæd bunden af en springform, der måler ca. 18 cm i diameter, med bagepapir, og fordel krummeblandingen heri. Tryk krummerne godt sammen.
  3. Læg husblas i en skål med koldt vand, og stil skålen til side.
  4. Skær jordbærrene i mindre stykker, og hæld dem i en gryde sammen med vand og rørsukker.
  5. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Kom korn og de tomme stænger i gryden. Kog forsigtigt op, og lad det simre et par minutter.
  6. Klem vandet af den udblødte husblas, og kom den i gryden, der tages af varmen. Tag vaniljestængerne op, og blend resten, indtil massen er ensartet og fin i konsistensen.
  7. Lad jordbærmassen køle lidt af. Hæld flødeosten i en skål, og pisk den op, så den bliver luftig. Tilsæt jordbærmassen, og pisk det sammen.
  8. Pisk fløden til en let flødeskum i en ny skål, og vend den til sidst forsigtigt sammen med jordbær-flødeost-blandingen. Hæld det over kiksebunden, og stil kagen i køleskabet i 4 timer, indtil den har sat sig. Inden servering pyntes kagens top med ekstra sommerbær. 

Se også: Maritimt sommerhus i Tisvilde

Tip: Hvis du ikke lige har haven fuld af friske sommerbær, er det rart at kende et par gode steder, hvor du kan plukke læs mod betaling. Vi anbefaler fx:

  • Assers Møll. Ved Leje på Sjælland. Læs mere her
  • Venbjergbær. Ved Haderslev i Sønderjylland. Læs mere her.
  • Rosengaarden. I Messinge på Fyn. For mere information, ring på tlf. 23 43 36 42. 

Læs også: