Kager

Krydderkage med tørrede frugter

Når du bager krydderkage, får du rig mulighed for at tømme poserne med krydderier og tørrede frugter. Har du ikke birkes, kan finthakkede nødder også bruges.
af Maja Grønbæk 31.08.2015 Foto: Stine Heilmann
Krydderkage
Hvis du også nogle gange poser stående i køkkenskabet med forskellige rester af mel, krydderier, tørret frugt og nødder, som du ikke lige har fået brugt, så bag en krydderkage af resterne. Du undgår at smide dem ud, og de giver dit bagværk nye herlige smage.

Krydderkage med tørrede frugter

8 personer

Prøv også: Gulerodskage med flødeosttopping hvis du synes krydderkage lyder godt

Det skal du bruge til krydderkage

  • 175 g blødt smør
  • 175 g rørsukker
  • 3 æg
  • 125 g hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 dl mælk
  • 200 g blandede tørrede frugter, fx dadler, figner, æbler, svesker
  • 25 g birkes

Prøv også: Æblemuffins med kanel og fuldkorn

Sådan laver du krydderkagen

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Pisk smør og rørsukker sammen.
  3. Pisk æggene i 1 ad gangen.
  4. Rør de 2 slags mel, bagepulver og krydderier i skiftevis med mælken.
  5. Hak de tørrede frugter groft, og vend dem og birkes i dejen.
  6. Hæld dejen i en rugbrødsform på 1½ l, og bag den i ca. 1 time. Skru ned til 180° efter 30 minutter, hvis kagen bliver for mørk, eller dæk med stanniol.

Køb et abonnement på ISABELLAS, og få masser af opskrifter og boliginspiration