Marengslagkage med chokoladecreme

Glæd dig til den ultimative marengslagkage med chokoladecreme, der imponerer med sin fløjlsbløde creme og sprøde bund. Den er elegant og endda nem at lave!

Tirsdag, 21. februar 2017 - 14:13 - Af Cecilia Fahlström. Foto: Stine Christiansen/skovdalnordic.com.

Kage skal der altid være plads til! Om du venter gæster eller bare har lyst til at kaste dig ud i råhygge for dig og få andre, så er denne lagkage perfekt at samles om. Skøn ser den ud, og skøn smager den. Grundstenene er marengs, chokolade og mandler, mums! Og den er ikke svær at lave og indeholder ingen usædvanlige ingredienser, så det er bare at gå i gang. Klar-parat-bag!

Blomstrende inspiration: 4 gode grunde til at forære blomster væk

Det skal du bruge til marengslagkage med chokoladecreme:

8 personer

Marengsbunde, 2 stk.:
6 æggehvider
1 knivspids salt
425 g sukker
2 vaniljestænger
40 g mandler

Chokoladecreme:
375 g mascarpone
50 g usødet kakaopulver
55 g flormelis
4 dl piskefløde

Topping:
Chokoladespåner

Prøv også: Skab et personligt hjem med få fif

Sådan laver du marengslagkage med chokoladecreme:

Bunde:

  1. Tænd ovnen på 180°, og beklæd 2 bageplader med bagepapir.
  2. Hæld æggehviderne i en skål sammen med salt, og pisk med en håndmixer på medium hastighed, indtil æggehviderne bliver skummende.
  3. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, mens du nu pisker ved høj hastighed.
  4. Når alt sukkeret er tilsat, pisker du marengsen igennem, indtil den er stiv og blank.
  5. Flæk vaniljestængerne på langs, skrab vaniljekornene ud, og rør dem i marengsen.
  6. Hak mandlerne groft, og vend dem i marengsen.
  7. Hæld marengsen ud på midten af hver bageplade, så den bliver ligeligt fordelt på de 2 plader.
  8. Brug en paletkniv eller dejskraber til at smøre marengsen ud i en pæn cirkel.
  9. Sæt bagepladerne i ovnen, og skru med det samme ned på 150°.
  10. Bag marengsbundene i ca. 1 time og 20 minutter, indtil de er sprøde på toppen.
  11. Sluk ovnen, og åbn ovnlågen på klem. Lad bagepladerne blive i ovnen, og lad marengsbundene køle af derinde i 4 timer.

Chokoladecreme:

  1. Hæld mascarponen i en skål, og pisk den hurtigt igennem.
  2. Tilsæt kakaopulver og flormelis, og pisk, indtil konsistensen er cremet.
  3. Tilsæt fløden lidt ad gangen, mens du fortsat pisker, indtil konsistensen er tilpas.
  4. Saml lagkagen med chokoladecremen mellem marengsbundene og et godt lag chokoladecreme på toppen. Dekorér toppen med chokoladespåner.

Prøv flere lækkerier: Cookies med chokolade og havregryn

Læs også:

Vandbakkelser med chokoladecreme