Nemme muffins med friske ribs

Muffins er en evig succes, men behøver aldrig at blive kedelige. Prøv denne opskrift med ribs, der med garanti vil kvikke dine muffins op!

Af Cecilia Fahlström./ Foto: Tia Borgsmidt.

Muffins gør glad! Denne søde grunddej og de syrlige ribs er en skøn kombination, der nok skal blive populær rundt om bordet. Dejen til disse muffins er ufatteligt let at lave, og så er det en perfekt måde at få brugt sine ribs på. Ribsene gør dine muffins lækre og svampede - mmm....

Prøv også: Lækre muffins med brombær

Det skal du bruge til dine ribsmuffins:

12 stk.

  • 120 g hvedemel
  • 140 g sukker
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 40 g smør, stuetemperatur
  • 1,2 dl mælk
  • ½ vaniljestang
  • 1 æg
  • 100 g ribs
  • 1 spsk. hvedemel 

Hvad kan jeg ellers bruge mine ribs til? Prøv dette: Hindbærbrus med ribs og ingefær

Sådan laver du ribsmuffins:

  1. Tænd ovnen på 170°.
  2. Rør mel, sukker, bagepulver, salt og smør sammen i en skål, indtil det er godt blandet, og konsistensen er ”sandet”.
  3. Tilsæt langsomt halvdelen af mælken under omrøring.
  4. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Pisk æg sammen med vaniljekorn og den resterende mælk.
  5. Hæld æggeblandingen langsomt i melblandingen, mens der piskes. Pisk, indtil dejen er ensartet og fin, og stop med det samme – pas på ikke at overpiske dejen.
  6. Hæld ribs i en skål, og drys 1 spsk. hvedemel over. Vend hurtigt, indtil alle ribs er let dækket af mel.
  7. Læg en lille håndfuld ribs til side, og vend de resterende ribs i dejen.
  8. Fyld dejen i cupcakeforme, og husk kun at fylde hver form 2/3 op, så der er plads til, at dejen hæver.
  9. Top dine muffins med de resterende ribs, inden de sættes i ovnen. Bag dine muffins i 20-25 minutter.

Læs også: 16 entréer: Indret en smuk entré

 

Læs mere om:

Læs også:

Opskrift: Lav dine egne kys
Chokoladecupcakes