Kager

Opskrift på lækre æblemuffins

Server lækre æblemuffins med flødeosttopping til kaffen eller sammen med et glas boblende Moscato d’Asti.
af Camilla Zarah Lawes 1.01.2020 Foto: Columbus Leth
æblemuffins

Det skal du bruge til æblemuffins:

  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g smeltet smør
  • 3 æbler
  • 130 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker

Topping:

  • 100 g flødeost
  • 80 g flormelis

Pynt:

  • Glimmerstøv (Specialkøbmanden)
  • Sukkerblomster (Specialkøbmanden)

Desuden:

  • 12 minimuffinforme

Minimuffins er perfekte til den lille sult og smager skønt til både kaffen og et glas Asti. Tilsætter du æbler i dine muffins, får de en lækker, forfriskende smag. Her får du opskriften på lækre æblemuffins i miniformat.

Prøv også opskriften: Lækre muffins med brombær

Prøv også: Sådan laver du bagte æbler

Sådan laver du æblemuffins:

Pisk æg og sukker godt sammen, og rør smørret i. Skræl æblerne, riv dem groft, og vend dem i æggemassen. Sigt mel, bagepulver, kanel og vaniljesukker sammen, og rør det i æggemassen. Hæld dejen i små muffinforme. Bag dem i en 200º varm ovn i 10 minutter. Afkøl helt.

Topping: Rør flødeost med flormelis, og fyld blandingen i en sprøjtepose. Lav et mønster på hver muffin, drys med glimmerstøv, og pynt med en sukkerblomst.

Prøv også opskriften: Cheesecake med kandiserede æbler