Pandekageroulade med flødeskum og friske bær

Svenskerne har virkelig fat i noget med deres pandekageroulader – mums, hvor er det bare lækkert! Top med flødeskum og bær, og voilá: Verdens bedste dessert.

Onsdag, 23. august 2017 - 11:11 - af Sanna Kekäläinen og Johanna Vanamo. Foto: Fabian Björk.

Pandekager er omtrent noget af det lækreste, der findes, så hvorfor nøjes med at lave de små? Glem syltetøj og sukker, men rul i stedet din kæmpepandekage sammen til en roulade med hindbærflødeskum. Du bliver ikke skuffet!

Prøv også: Ovnpandekage med brombær

Det skal du bruge til din pandekageroulade:

Ca. 12 personer

  • 75 g smør
  • 7 dl mælk
  • 1 dl kaffefløde
  • 2 store æg
  • 1½ dl sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 4 dl mel
  • 1 spsk. kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver

Desuden:

  • 2 dl piskefløde
  • Lidt flormelis
  • 2 dl hindbærmarmelade
  • Bær, fx hindbær og jordbær

Vild med roulade? Prøv også: Roulade med pære og hvid chokolade

Sådan laver du din pandekageroulade:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Smelt smørret.
  3. Hæld mælk og fløde i en skål, og pisk æggene i.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser, og stil dejen i køleskabet i 15-30 minutter.
  5. Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir.
  6. Bag pandekagen i ovnen i ca. 35 minutter. Lad den køle af.
  7. Pisk fløde og flormelis til sød skum.
  8. Smør flødeskum og marmelade på pandekagen, og rul den sammen. Skær den i skiver, og servér med friske bær og evt. mere flødeskum eller vaniljeis til.

Læs også: Hvad er biodynamisk landbrug?

Læs også: