Kager

Smuldrekage med brombær

Søde, saftige og skrøbelige. Vi elsker de danske brombær og glæder os til at forvandle dem til denne nemme smuldrekage!
af Mai Knauer 23.07.2017 Foto: Columbus Leth
6 personer

Smuldredej

  • 250 g koldt smør
  • 1½ dl rørsukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 2½ dl hvedemel
  • ½ dl blå birkes
  • 3 dl havregryn

Fyld

  • Ca. 500 g brombær
  • 1 dl sukker
  • ¾ dl kartoffelmel
  • 100 g hakkede mandler

Desuden

  • Vaniljeis til servering

Har du nogensinde smagt en smuldrekage? Den kan laves i et snuptag, og så smager den skønt af sensommerens fine bær. Her får du vores nemme opskrift.

Se også: Nem opskrift på brombærmarmelade

Sådan laver du smuldrekage:

  1. Dej: Kom koldt smør, rørsukker, vaniljesukker og mel i en foodprocessor, og saml dejen. Bland forsigtigt birkes og havregryn i.
  2. Fyld: Bland brombærrene med sukker, kartoffelmel og hakkede mandler, og hæld fyldet i bunden af et ildfast fad. Drys smuldredejen over brombærfyldet, og bag pien gylden midt i ovnen i ca. 25 minutter ved 200°. Servér med vaniljeis.