Kager

Sommertærte med bær

Lav en skøn sommertærte med havens bær. Her får du opskriften på en nem og lækker variant!
af Marie Melchior 23.08.2010 Foto: Betina Hastoft

Det skal du bruge til din sommertærte med bær:

TÆRTEBUND:

  • Ca. 250 g hvedemel
  • 4 spsk sukker
  • 150 g smør
  • 100 g mandelmel
  • 3 spsk koldt vand

TÆRTEFYLD:

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g mandelmel
  • 1 æg
  • 500 g blandede bær, fx jordbær, brombær, hindbær, blåbær, ribs og solbær

Sådan gør du:

TÆRTEBUND:

  1. Rør mel, sukker, smør og mandelmel sammen i en foodprocessor.
  2. Tilsæt koldt vand for at samle dejen. Sæt dejen på køl i 1 time. Rul så dejen ud på et meldrysset bord, og læg den udrullede dej i en tærteform.
  3. Dæk dejen med bagepapir, også op ad siderne, fyld tørrede bønner ovenpå, så dejen ikke skrider, og bag bunden ved 200° i 10-15 minutter, til den er gylden. Afkøl bunden på en rist.

TÆRTEFYLD:

  • Rør smør, sukker og mandelmel sammen med ægget. Fordel de blandede bær over den bagte tærtebund, og fordel mandelmelsdejen over bærrene.
  • Bag tærten i 10 minutter ved 180°, og lad den afkøle på en bagerist. Server med koldt flødeskum eller en god vaniljeis.

TIP: Læg noget tungt i et jævnt lag oven på dejen, når du bager en tærtebund af mørdej. Så undgår du, at tærtebundens sider glider ned. Du kan fx bruge tørrede bønner eller ris.