Sprøde cookies med chokolade

cookies

Sprøde udenpå og chewy indeni. Vi elsker hjemmebagte cookies og deler gerne vores allerbedste opskrift på de sprøde godbidder her!

Småkagen stammer oprindeligt fra oldtidens Persien, hvor bagerne brugte dem som en lille bagetest, hvor de kunne afprøve ovnens temperatur, inden de lod den rigtige kage bage.

I dag er de små kager dog ikke længere blot en prøve, og den lille runde cookie er gået hen og blevet en af verdens mest populære småkager. 

Cookies er ikke bare cookies. De findes nemlig i tusind forskellige afskygninger. Nogle cookies bages, så de er sprøde og crunchy, mens andre bages, så de endnu er bløde. Vi er især vilde med cookies, fordi der er evig smagsgaranti på de søde småkager, og så kan de bages lynhurtigt med ganske få ingredienser.

Opskriften på de klassiske cookies med chokolade er derfor ofte den, vi griber ud efter, når hele familien, vores søde kollegaer eller vores hjælpsomme naboer skal forkæles med søde godter, men vi er heller ikke blege for at bage dem blot til os selv, og kagedåsen er som regel tom lang tid før forventet! 

Den bedste cookie er efter vores mening en cookie, der har den perfekte kombination af en sprød overflade og en dejlig blød kerne, og vores humør topper især, hvis dejen tilsættes lækre chokoladestykker eller saltkaramel. Her deler vi vores bedste opskrift på cookies. Skynd dig at snuppe den, før vi fortryder!

Vild med cookies? Prøv en af vores andre gode kager!

Cookies med chokolade

20-25 stk.

Det skal du bruge til cookies: 

  • 160 g smør
  • 180 g sukker
  • 70 g brun farin
  • 2 æg
  • 300 g mørk chokolade
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kakaopulver

FÅ FLERE SMAGSGODE OPSKRIFTER MED ISABELLAS!

Sådan laver du cookies med chokolade:

  1. Pisk smør, sukker og brun farin sammen med en elpisker. Til sæt æggene 1 ad gangen, mens du pisker videre med elpiskeren. Hak chokoladen groft.
  2. Bland mel, bagepulver, salt og kakaopulver. Sigt det, og vend det i dejen sammen med den hakkede chokolade. 
  3. Tril delen til en lang pølse og pak den ind i bagepapir. Læg den i køleskabet i 2-3 timer. Tænd ovnen på 180°.
  4. Tag dejen ud af køleskabet, og skær den i 20-25 skiver, gerne med en bred, savtakket kniv. 
  5. Læg skiverne på 1-2 bageplader med bagepapir, og bag dem i ovnen i 15 minutter, til de er sprøde og har fået en flot gylden farve. Lad kagerne køle af på en bagerist.

Læs mere om:

Læs også: