Verdens bedste blødende chokoladekage

Vi er enige: Denne franske blødende chokoladekage er verdens bedste! Den forener det lækreste: sprød udenpå og flydende inden i.

Onsdag, 7. juni 2017 - 22:44 - af Marie Melchior. / Foto: Betina Hastoft.

Denne chokoladekage er med et blødende indre af smeltet chokolade. Ren smagslykke! Det er derfor vigtigt at den blødende chokoladekage er helt flydende i midten, så når du sætter gaflen i den, flyder det ud med lækker chokolade.

Blødende chokoladekage er altså enhver chokolade-elskers våde drøm. Vi har endnu ikke mødt nogen, der ikke forelsker sig i denne chokoladekage - og vi garanterer, vi har testet opskriften mange gange. Haps!

Har du prøvet - hjemmelavede træstammer?

Verdens bedste blødende chokoladekage

Blødende chokoladekage til 6 personer
Det skal du bruge:

  • 2 spsk smeltet smør + 125 gram smør
  • 125 gram god mørk chokolade
  • 4 æg
  • 75 gram sukker
  • 40 gram mel
  • 6 aluminiumsforme eller små porcelænsskåle
  • florsukker til pynt (kan udelades)
  • evt. en god is

Meget mere chokoladelykke: ISABELLAS' sødeste chokoladeopskrifter

Sådan laver du verdens bedste blødende chokoladekage:

  1. Tænd ovnen på 200°. Smelt 2 spsk smør, og pensl formene med det smeltede smør.
  2. Smelt smør og chokolade over vandbad.
  3. Pisk æg og sukker sammen til det er skummende, og tilsæt mel.
  4. Pisk smeltet chokolade og smør sammen til en homogen masse, og hæld blandingen i dejen. Rør sammen til dejen er ensartet.
  5. Fordel dejen i formene. Bag dine blødende chokoladekager i 6 min., og lad dem afkøle i 5-6 min. før de tages ud af formene og serveres.
  6. Hjertet af en blødende chokoladekage skal meget gerne være flydende. Drys eventuelt med lidt florsukker.
  7. Server gerne den blødende chokoladekage med din yndlingsis og toppet med friske sommerbær.

TIP! Dejen til blødende chokoladekage kan laves i forvejen og fordeles i formene. Opbevar de ubagte kager på køl til, de skal bages. Blødende chokoladekage bør ikke bages på forhånd, for når de køler helt ned, forsvinder den bløde midte.

Sommerens bedste jordbærtærte!

Læs også:

Brownie-lagkage med saltkaramel