Den lækreste nougatstang

Forsød eftermiddagen eller aftenen med den lækreste nougatstang overtrukket med knasende chokolade. Du kan pynte den med guldstøv, hvis du vil imponere gæsterne!

Fredag, 22. september 2017 - 11:17 - af Annemette Voss. Foto: Stine Christiansen/ Skovdalnordic.com

Nougat er en klar farvorit, og med smagen af intens, mørk chokolade på toppen får den alle munde til at løbe i vand! Servér nougatstagnen kold, så kan den nemt skæres i stykker, og alle i familien kan få glæde den. 

Prøv også: Chiagrød med mandler

Det skal du bruge til din nougatstang:

1 stang, ca. 15 stykker
 
  • 75 g hasselnødder
  • 2 tsk flormelis
  • 200 g blød nougat
  • 1 nip flagesalt
  • 1 dl cornflakes – eller special K
  • Overtræk og pynt
  • 100 g mørk chokolade
  • Hasselnødder
  • Evt. guldstøv
 

Sådan gør du: 

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Rist hasselnødderne på en bradepande i ovnen i ca. 10 minutter, til de brune hinder løsner sig. Brug et rent viskestykke, til at gnide hinderne af hasselnødderne. Køl nødderne af.
  3. Tag ca. 30 g hasselnødder fra, da det skal bruges i hele nougatstangen. Blend de resterende 45 g hasselnødder sammen med flormelis i evt. en minihakker, så det bliver til fint hasselnødpulver. 
  4. Hak nougaten i mindre stykker og smelt det ved lav varme i en skål over vandbad.
  5. Rør derefter pulveret, flagesalt, cornflakes og de hele hasselnødder i nougaten.
  6. Kom bagepapir i en lille franskbrødsform (maks. 10 x 20 cm), og fordel nougatmassen.
  7. Sæt derefter formen på køl i et par timer, til nougaten er fast. 
Overtræk og pynt:
  1. Smelt chokoladen ved lav varme i en skål over vandbad.
  2. Hæld chokoladen over den kolde nougatstang, og brug en bagepensel til at skabe et mønster i overfladen.
  3. Pynt med hasselnødder, som du evt. kan vende i guldstøv.
  4. Så snart chokoladen er stivnet, kan stangen tages ud fra formen, og skæres i mindre stykker. 
  5. Servér nougatstangen kold. 

Læs også: 10 tips at få succes med hortensia

Vil du have flere søde opskrifter? 

Den store bagedyst-vinderen Annemette Voss giver de lækreste opskrifter på det bedste konfekt. Bogen byder på mere end 40 opskrifter på klassisk og nytænkt konfekt, som fx fyldte chokolader med saltkaramel og sunde alternativer med tørret frugt og nødder. Konfekt er indbegrebet at tradition og hygge, og i langt af de fleste opskrifter kan små som store være med.

 

Læs også:

Nougat-konfekt i kræmmerhus