Konfekt

Fyldte chokolader med blød karamel

Disse hjemmelavede fyldte chokolader med blød karamel smager himmelsk, og du kan selv variere fyldet indeni. Vi guider dig trin for trin!
Tekst og foto: Inge Skovdal/Skovdalnordic.com. 23.11.2021
Fyldte chokolader med blød karamel

Det kræver lidt tålmodighed og forsigtighed at lave flotte fyldte chokolader selv, men de er uden tvivl umagen værd - og så vil disse chokolader med garanti både imponere og glæde gæsterne! Vi gør det lettere for dig med vores trin for trin-billedserie - så kan det kun blive godt!

21 stk

Det skal du bruge

  • 1 chokoladeform med plads til 21 stykker chokolade
  • 250 g mørk chokolade
  • 1 dl dulce de leche

Sådan laver du fyldte chokolader med karamel

  1. Puds formen med vat – så slipper chokoladen bedre og bliver mere blank. Hak chokoladen, og smelt 2/3 af den over vandbad. Sluk blusset, og rør resten af den hakkede chokolade i.
  2. Fyld chokoladeformen med smeltet chokolade. Bank formen let, så boblerne forsvinder.
  3. Vend formen om, så den har bunden i vejret, og lad den overskydende chokolade dryppe ned på et stykke bagepapir. Skrab også formen let. Lad chokoladen tørre i formen med bunden opad – det tager ca. 1 time, hvis du stiller formen køligt.
  4. Når chokoladen er stivnet, fylder du dulche de leche i en sprøjtepose og sprøjter den ned i chokoladeformen. Få opskrift på hjemmelavet dulche de leche her.
  5. Smelt den resterende chokolade i skålen, hvis den er blevet stiv, og hæld den i formen. Skrab den overskydende chokolade af, og lad chokoladen stivne ca. 1-2 timer.
  6. Vend forsigtigt de fyldte chokolader ud af formen. Læg dem på et fad, og servér.
Trin for trin-billeder af hvordan du laver fyldte chokolader.

Tips til fyldte chokolader

  • Vi har brugt en chokoladeform af plastik, men man kan også få dem af silikone, hvis du foretrækker det.
  • I stedet for dulce de leche kan du bruge flydende saltkaramel eller lemoncurd for at få en frisk, syrlig smag. Du kan også komme en hel hasselnød ned i karamellen.
  • Chokoladerne kan opbevares i en kagedåse eller glaskrukke. De skal ikke i køleskabet, for så bliver chokoladen grumset at se på.