Glaserede æbler

Flotte at se på og søde og syrlige på samme tid, og så er glaserede æbler rullet i kokos hurtige at lave. Brug et sødt, rødt æble som for eksempel Ingrid Marie eller Aroma.

Fredag d. 23. november 2012 - af Carsten Kyster, Foto: Lykke Rump

8 røde søde æbler (fx Ingrid Marie eller Aroma)
500 g sukker
50 g kokosmel
8 ispinde eller grillspyd

1. Vask æblerne, tør dem godt, og sæt dem på en ispind.

2. Kom sukkeret på en pande, og smelt det til karamel. Hæld den varme karamel i en lille gryde.

3. Dyp æblerne ned i gryden med karamelmassen.

4. Rul de karamelliserede æbler i en skål med kokosmel.

5. Sæt æblerne på en et fad, drysset med lidt ekstra kokosmel, så æblerne ikke klistrer til fadet.



Glaserede æbler

Variationer:

Kokoskaramel
Bland overskydende karamel med kokosmel, hæld det ud på et stykke bagepapir, og skær straks i mindre stykker.

Jordbær og banan med karamel
Andre frugttyper, for eksempel bananer, pærer, jordbær og figner, kan også dyppes i karamellen.

Krydret karamel
Du kan eventuelt pifte karamellen op med kanel, kardemomme eller chili.