Konfekt

Hvide chokoladetrøfler med lemoncurd

Chokoladetrøfler med forskellig smag og pynt er et festligt indslag på konfektbordet. Prøv vores delikate hvide trøfler med smagen af lemoncurd og kandiserede violer!
af Mai Knauer. 25.11.2017 Foto: Columbus Leth

Julen er trøflernes fest! Vi har forenet de klassiske juletrøfler med forfriskende utraditionelle indgredienser. Det søde kombinerer det syrlige i vores hvide lækre chokoladetrøfler med kandiserede violer.

Det skal du bruge til hvide chokoladetrøfler med lemoncurd:

Ca. 25 små trøfler

  • ½ dl fløde
  • 200 g hvid chokolade
  • 200 g mandelmel
  • ½ dl lemoncurd

CHOKOLADESKAL:

  • Ca. 400 g hvid chokolade
  • Kandiserede violer, alternativt tørrede lavendler

Se også: Chokolade-trøfler med romrosiner

Sådan laver du hvide chokoladetrøfler med lemoncurd:

  1. Hæld fløden i en lille gryde, og bring den i kog.
  2. Hak chokoladen, kom den i en skål, og hæld fløden over. Sæt skålen i et vandbad på et blus, indtil chokoladen er helt smeltet. Tilsæt mandelmel og lemoncurd, og rør godt.
  3. Tag skålen af varmen, og lad den stå ved stuetemperatur i 10 minutter. Stil den i køleskabet med husholdningsfilm over i 2-3 timer, eller indtil massen er fast. Brug 2 skeer til at forme dine trøfler med.
  4. Chokoladeskal: Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Stik en tynd træpind i trøflerne, og dyp dem i chokoladen 1 ad gangen. Husk, at det skal gå hurtigt, så trøflen ikke når at smelte.
  5. Læg de færdige trøfler på et fad, og drys kandiserede violer over dem. Lad dem stå koldt i køleskabet, til chokoladen har sat sig.

TIP: I stedet for kandiserede violer kan du bruge tørrede lavendler.

Flere julelækkerier: Kokos-trøfler vendt i chokolade