Konfekt med nougat

Nougat-konfekt i kræmmerhus

De ligner små fine kunstværker. De smager, så englene synger, og de er super nemme at lave selv. Her får du en række fristende opskrifter på konfekt med nougat.

Fredag d. 8. august 2008 - af Ann-Marie Grønning og Charlotte Pletcher-Frankild. Foto: Anders Grønning

Konfekt med nougat

Jul eller ej - konfekt er delikat og kan serveres hele året rundt som godter til kaffen.
Når man laver konfekt, er det vigtigt at lave det i mundrette bider og at opbevare det tørt og køligt.

Her får du tre lækre opskrifter på konfekt med nougat.
 

Nougatbrud

Cirka 30 stykker konfekt

Det skal du bruge:
200 g blød nougat
100 g ristede, blandede nødder, fx smuttede mandler, pistacie- og hasselnødder

Sådan gør du:
Smelt nougaten over et vandbad.

Skyl nødderne for salt, og tør dem godt. Rist dem i ovnen ved 200° i ca. 7 minutter, til de er let gyldne. Gnid hassel- og pistacienødderne i et tørt viskestykke, til skallerne løsner sig. Hak mandlerne groft, og bland mandlerne og hele pistacie- og hasselnødder i den smeltede nougat.

Beklæd en form på ca. 15 x 20 cm med bagepapir, og hæld nødde- og nougatmassen i formen.

Stil massen i køleskabet til afkøling, ca. 2 timer. Skær nougatbruddet ud i passende stykker til konfekt.

Brug for flere konfekt-opskrifter? Lav sprød, lækker nøddeknas, der med garanti slår Matador Mix'en af banen

Nougathjerter

Cirka 40 stykker konfekt

Det skal du bruge:
100 g marcipan
2 spsk rosenvand
en lille hjerteformet udstikker af metal
1 æggehvide
75 g blød nougat
Pynt: Kandiserede violer

Sådan gør du:
Tag lidt marcipan fra til kant på hjerterne. Ælt den resterende marcipan med rosenvand, og rul den ud til en 1 cm tyk firkant.

Udstik små figurer med hjerteformen, og læg hjerterne på en bageplade, beklædt med bagepapir. Tril små tynde marcipanpølser, og læg dem i kanten på hvert hjerte. Pensl hjerterne med æggehvide.

Sæt bagepladen i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter, til de er let gyldne. Lad hjerterne køle af på en rist.

Smelt nougaten i vandbad, og afkøl, til konsistensen bliver tykkere. Fyld massen i en sprøjtepose med lille tylle, og dæk hvert hjerte med nougat. Og voilà, så har du et delikat stykke konfekt.

Prøv også: Chokoladekage med nougatovertræk.

Nougat- og marcipankugler

Cirka 24 stykker konfekt

Det skal du bruge:
100 g marcipan
50 g blød nougat
150 g mørk overtrækschokolade
petit four-forme
Pynt: Sukkerkugler

Sådan gør du:
Pak et lille stykke nougat ind i marcipan, og tril en kugle. Smelt overtrækschokoladen over vandbad, og dyp kuglerne i chokoladen. Pynt med sukkerkugler, og læg kuglerne i petit four-forme, når chokoladen er størknet.

Tilføj et sofistikeret indslag til din hjemmelavede konfekt - delikat italiensk panforte

 

Tips til vellykket konfekt

Opbevar konfekt tørt og køligt - ikke nødvendigvis i køleskab.

Stil konfekt i køleskab et par timer, før den overtrækkes.

Smeltning af chokolade:

Smelt to tredjedele af den ønskede mængde chokolade over et vandbad. Når den er smeltet, tages gryden af varmen, og den sidste tredjedel chokolade tilsættes under omrøring. - Odense Overtrækschokolade fås både lys, mørk og hvid og er meget nem at arbejde med, når du laver konfekt.