Konfekt

Lækre chokoladekugler med kirsebær

I den dejlige juletid skal der være tid til søde sager. Prøv vores nemme opskrift på farvestrålende kirsebærkonfekt med drys rullet i frysetørrede hindbær, der fremhæver den dejlige kirsebærsmag.
af Inge Skovdal 1.09.2016 Foto: skovdal.dk
15 personer

Chokoladekugler

  • 2 spsk. syltede kirsebær
  • 200 g marcipan
  • 125 g mørk chokolade eller chokoladeknapper

Drys

  • 50 g perlesukker
  • Lidt rødlig farvepasta eller rød frugtfarve
  • 30 g frysetørrede hindbær

Om det er jul eller ej, passer konfekt også til vinter. Lav de sødeste kirsebærdrømme med marcipan, chokolade og kirsebær. Kuglerne er rullet i frysetørrede hindbær og pink sukker, der gør dem ekstra fine på julebordet.

Lav dine egne: Nøddekarameller med hjemmelavet knas

Sådan laver du chokoladekugler:

  1. Hak kirsebærrene, og bland dem godt med marcipanen.
  2. Rul til kugler, og lad dem stå lidt, inden du betrækker dem, da marcipanen er meget fedtet.
  3. Bland sukker og farvepasta, og lad det tørre. Hak chokoladen fint. Smelt halvdelen af den over vandbad. Når chokoladen er smeltet, vender du resten af chokoladen i og rører, til det er smeltet.
  4. Dyp marcipankuglerne i den smeltede chokolade, og rul halvdelen i pink sukker og den anden halvdel i frysetørrede hindbær.