Konfekt

Svesker i madeira

Svesker i madeira er en velkendtklassiker. Her får du opskriften på svesker i madeira, som du selv kan lave.
af Camilla Zarah Lawes 31.01.2014 Foto: Columbus Leth
Svesker i Madeira

Det er en fornøjelse at sætte tænderne i de gamle kageklassikere. Du forbinder måske svesker i madeira med noget, der blev serveret hos din mormor, men svesker i madeira smager virkelig fantastisk - især, hvis du laver dem selv.

Kan du lide svesker i madeira? Så se også hvordan du kan lave klassiske konditorkager her!

Det skal du bruge til svesker i madeira:

  • 40 g sukker
  • 1½ dl madeira
  • 24 svesker uden sten
  • 150 g marcipan
  • 1 dl flormelis
  • 100 g mørk chokolade
  • Pynt: Knuste kandiserede violer og guldglimmer
  • Desuden: 1 lille udstikkerform på størrelse med en femkrone

Læs også: 5 fejl du begår, når du bager

Sådan laver du svesker i madeira:

  1. Kog sukker og madeira op. Når lagen koger, tilsæt sveskerne, kog op igen, og sluk for varmen. Lad sveskerne stå og trække mindst et par timer, men gerne natten over.
  2. Rul marcipanen ud på et rent bord med lidt flormelis, og del den i to. Læg sveskerne enkeltvis på den ene del marcipan, svøb den anden del af marcipanen over, og tryk dem ud med udstikkerformen.
  3. Smelt chokoladen over et vandbad, og dyp sveskerne i den flydende chokolade. Der må ikke komme vand eller damp i chokoladen, så tykner den og ikke kan bruges. Lad dem dryppe af på bagepapir eller en rist et køligt sted. Drys med kandiserede violer og guldstøv.
  4. Opbevar dem køligt, evt. i en kagedåse, til de skal spises.

Få opskriften på fem lækre småkager her!